REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigiamai įvertino tai, jog Lietuva antradienį tarptautinėse finansų rinkose pasiskolino 750 mln. JAV dolerių (apie 1,9 mlrd. Lt) beveik už 6 proc. metų palūkanas.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia labai įdomus klausimas profesionalams. O tiesiog galbūt ne profesionalams, pasakysiu, kad pasiskolinimas labai sėkmingas. Atsidarė labai nedidelis langas labai trumpam, turint galvoje, kas vyksta Pietų Europoje, ir tuo langu buvo pasinaudota labai sėkmingai“,– žurnalistų klausiama per vizitą Druskininkuose, kaip vertina skolinimosi sąlygas, sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Tiesa, šalies vadovė pridūrė, jog dar galutinių duomenų dėl palūkanų nėra, vyksta techninis sandorio užbaigimas.

„Bet pasiskolinimo sąlygos netgi šiek tiek geresnės negu buvo pavasarį, ir aš labai džiaugiuosi, kad taip profesionaliai šį veiksmą sugebėjo atlikti Finansų ministerija“, – kalbėjo Prezidentė.

Pinigai Lietuvą turėtų pasiekti lapkričio 16 dieną. Jie galės būti panaudoti biudžeto poreikiams ir būsimiems obligacijų išpirkimams.

Lietuva išplatino 750 mln. JAV dolerių (galėjo skolintis 500-750 mln. dolerių) nominalios vertės obligacijų, kurių kupono palūkanos sudaro 6,125 proc., o realus metų pajamingumas – 5,947 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų