REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Viena iš alternatyvų miesto kelionėms – hibridinis velomobilis. Tai savotiškas velomobilio ir elektromobilio hibridas, smarkiai palengvinantis vairuotojo kojų darbą. Įdomiausia tai, kad tokias transporto priemones planuoja gaminti lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis tokio velomobilio modelis buvo pagamintas Lietuvoje XX a. pabaigoje, tačiau vėliau jis buvo išvežtas į Vokietiją, po to, jau XXI amžiuje, jis buvo perkeltas į Portugaliją, kur buvo patobulinta velomobilio išorė ir važiuoklė, įmontuotas elektros variklis. Jis tapo hibridine, patvaresne, greitesne transporto priemone. Portugalijoje jis sulaukė didelio dėmesio iš vietinės žiniasklaidos ir valdžios atstovų. Vėliau jis buvo pervežtas į Ispaniją, kur buvo tobulinamas toliau. Dabar ši transporto priemonė vėl atsidūrė Lietuvoje – čia planuojama pradėti serijinę tokių elektrovelomobilių gamybą.

REKLAMA

Hibridinio elektrinio velomobilio kūrėjai įsitikinę: jau netolimoje ateityje bus pradėta masinė elektrinių velomobilių gamyba. Kad lietuviai jau domisi šia alternatyvia transporto priemone velomobilio kūrėjai „RJK Ecological Car“ įsitikino prekybos centre „Ozas“ surengtoje parodoje „Greenshow“.

Beje, tai visai praktiška transporto priemonė. Už dviratį ir motorolerį elektrinis velomobilis komfortiškesnis: galima keliauti bet kokiu oru, nereikia minti pedalų. Jame yra 2 arba 3 sėdimos vietos. Jeigu keliauja du žmonės, telpa iki 200 litrų bagažo. Na, o svarbiausia, kad netikėtai pasibaigus elektros energijai, iki artimiausios pakrovimo vietos galima numinti pedalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų