REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis gali dar iki Kalėdų pradėti vykdyti karinius veiksmus prieš Iraną, siekdamas sustabdyti Irano branduolinio ginklo gamybą. Apie tai praneša britų žvalgybos atstovai. Teigiama, kad Izraelio smūgis Irano branduoliniams objektams su Jungtinių Valstijų logistine pagalba yra neišvengiamas ir įvyks „anksčiau ar vėliau“, praneša The Daily Mail.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštas britų vidaus reikalų ministerijos pareigūnas taip pat pažymėjo, kad smūgio laukiama dar iki Kalėdų arba pačioje kitų metų pradžioje.

REKLAMA

„Britų valdininkai mano, kad JAV prezidentui Barackui Obamai teks palaikyti žydus. Kitaip jis rizikuotų prarasti ypač svarbų JAV žydų palaikymą ateinančiuose prezidento rinkimuose“, – teigiama The Daily Mail straipsnyje.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atstovai patvirtino, kad jau turi veiksmų planą ypatingų aplinkybių atvejui, jei Londonas nusprestų palaikyti Izraelio karinius veiksmus. Vis dėlto britai atmeta tiesioginės karinės pagalbos galimybę: „Žinoma, mes nepalaikome Irano siekių pasigaminti atominę bombą. Bet ar mes manom, kad jie ją panaudos? Ne“.

REKLAMA
REKLAMA

Britų užsienio reikalų ministras pareiškė, kad jo šalis pasisakys už naujas sankcijas prieš Teheraną.

Tuo tarpu Rusija jau išreiškė nepasitenkinimą TATENA ataskaita, teigdama, kad ji yra šališka. Rusija teigia, kad vetuos naujas sankcijas Iranui Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje. Tikėtina, kad prie Rusijos prisidėtų ir Kinija.

Taip pat skaitykite:

Rusija gina Iraną: TATENA pranešimas yra šališkas

Iranas vėl pagrasino Izraelio sunaikinimu

TATENA pranešimas: ar Iranas jau turi branduolinių ginklų? (papildyta 11:57)

Prancūzija prieštarauja bet kokiam Irano puolimui

Rusijos mokslininkas padėjo Iranui kurti branduolinį ginklą

Trečiadienį Iranas bus priremtas prie sienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų