REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinė ir ekonominė krizė Italijoje pakurstė nerimą dėl euro zonos padalijimo, nes Europos Sąjunga (ES) nepajėgs išgelbėti trečios pagal dydį regiono ekonomikos.

REKLAMA
REKLAMA

Besitęsiant krizei Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso) griežtai įspėjo dėl euro zonos padalijimo keliamų grėsmių. ES šaltiniai naujienų agentūrai „Reuters“ teigė, kad Prancūzijos ir Vokietijos pareigūnai diskutavo dėl tokio žingsnio.

REKLAMA

„Negali būti taikos ir klestėjimo Šiaurės ar Vakarų Europoje, jeigu nėra taikos ir klestėjimo Pietų ar Rytų Europoje“, - pareiškė Ž. M. Barozas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) pareiškė, kad Europos padėtis dabar yra tokia „nemaloni“, jog skubiai reikia imtis griežtų struktūrinių reformų, nes likęs pasaulis nelauks.

A. Merkel paragino skubiai koreguoti kai kurias Europos konvencijas, o Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) gynė „dviejų greičių“ Europą, kurioje euro zonos valstybės spartintų ir gilintų integraciją, tuo tarpu valstybių, nepriklausančių valiutų blokui, grupė liktų mažiau susaistyta. Tai ženklas, kad kai kurios euro zonos narės gali būti paprašytos palikti bendros valiutos bloką.

„Atėjo metas pereiti į naują Europą. Bendruomenė, kuri sako, kad niekada nekeis savo pamatinių taisyklių nepaisydama to, kas benutiktų likusiame pasaulyje, tiesiog negali išgyventi“, - teigia A. Merkel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų