REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narė Rima Baškienė ragina Seimą neskubėti priimti šiuo metu svarstomą Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pakeitimo projektą. Iki šiol piliečiams už mieste turėtą žemę buvo atlyginama vertybiniais popieriais ar perduodant lygiavertį žemės sklypą kaimo vietovėje. Pasak parlamentarės, šiandien skubiai norima keisti žaidimo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

„Keičiant nuosavybės teisių atkūrimo sąlygas ir būdus jau daugelį metų vykstančiame procese, neabejotinai gali būti pažeisti interesai tų asmenų, kurie nuosavybės teises yra atkūrę ir neturėjo galimybės pasirinkti atlyginimo už valstybės išperkamą žemę pinigais. Valstybė privalo užtikrinti teisinės sistemos stabilumą, tuo tarpu minėto įstatymo pataisos įteisintų nelygybę, kurioje atsidurtų piliečiai, jau atkūrę nuosavybę pagal dabar galiojančias nuostatas“, – sako Seimo narė valstietė liaudininkė R. Baškienė.

REKLAMA

Abejones, kad siūlomas teisinis reguliavimas gali pažeisti piliečių teises, kurie negalėjo pasirinkti kompensacijos pinigais, išsakė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, ir Seimo kanceliarijos Teisės departamentas.

„Ar viską galime pagrįsti siekiu kuo greičiau užbaigti nuosavybės teisių atkūrimo procesą? Kas gali paneigti, kad už skubotų bei abejotinų siūlymų nestovi suinteresuoti asmenys, ar nekils viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktas? Ar pagrįsta galimybė gauti reikalingas lėšas kompensavimui – pardavus besavininkį mišką? Kodėl tik dabar prabilta, kad Lietuvoje daug bešeimininkio miško ir kodėl juo tinkamai nebuvo pasirūpinta anksčiau? Kai kyla daugiau klausimų nei atsakymų – abejotina, ar viskas daroma tinkamai“, – mano Seimo narė R. Baškienė.

Parlamentarė ragina visus Seimo narius neskubėti bei gerai pasvarstyti prieš balsuojant už minėtas įstatymo pataisas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų