REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos pasieniečiai „pametė“ tiek prieglobsčio prašytojų ir imigrantų, kiek žmonių gyvena Kembridže, skelbia britų laikraštis „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad žmonių, kurių buvimo vietos Britanijos pasienio tarnyba nežino, skaičius per šešis mėnesius beveik patrigubėjo nuo 40 tūkst. 500 kovą iki 124 tūkst. rugsėjį. Pareigūnai teigia, kad šių žmonių bylas jie perkėlė į „kontroliuojamą archyvą“, į kurį perduodamos bylos žmonių, su kuriais nepavyksta susisiekti. Tačiau Britanijos parlamento Vidaus reikalų komiteto nariai teigia, kad iš tiesų tai yra „sąvartynas byloms, kuomet pasieniečiai tiesiog nežino, kur yra žmonės."

REKLAMA

Teigiama, kad archyve yra maždaug 98 tūkst. prieglobsčio Didžiojoje Britanijoje paprašiusių žmonių bylos. Pasieniečiai tiesiog neįsivaizduoja, ar šie žmonės tebėra šalyje ar jau seniai išvažiavo. Archyve taip pat maždaug 26 tūkst. imigrantų bylos. Dauguma jų yra aštuonerių metų senumo ir susijusios su asmenimis, kurie pasiliko šalyje pasibaigus jų vizos galiojimo laikui, pavyzdžiui, studentai.

„Nors mes suvokiame, kad yra sunku atsekti žmones, agentūros ryšys su kuriais nutrūko, dažnai keleriems metams. Tačiau akivaizdu, kad tas kontroliuojamas archyvas tėra sąvartynas byloms, kurios yra beviltiškos“, – teigia parlamento nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų