REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė atsiėmė pakoreguoti Seimui pateiktą Nacionalinę energetikos strategiją. Tai trečiadienį patvirtino Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vyriausybės vadovo, dokumentas atsiimtas siekiant jį patobulinti ir grąžinti aktualesnį bei išsamesnį.

REKLAMA

„Mes neatsiėmėme. Bet Ekonomikos komitetas pasiūlė dar kai kuriuos dalykus papildomai taisyti ir tame yra logikos. Nes iš tiesų derybos dėl atominės elektrinės, aš tikiuosi, sėkmingai eina į pabaigą. Taip pat daug labai konkrečių dalykų yra paaiškėję ir dėl suskystintų dujų terminalo, reikalai eina į priekį. Tuos dalykus tikrai galima sudėti ir į strategiją, ir kartu, kaip ir planavome, su pagrindiniais sprendimais dėl atominės elektrinės, kurie turėtų būti aprobuojami Seime, svarstyti ir pataisytą visą Energetikos strategiją“, – žurnalistams trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas Seimui birželį pristatė nutarimo projektą, kuriuo siekiama patvirtinti Nacionalinę energetikos (energetinės nepriklausomybės) strategiją.

Šios strategijos tikslas – nustatyti pagrindinius Lietuvos energetikos sektoriaus tikslus bei jų įgyvendinimo kryptis iki 2020 metų ir 2030 metų ir nubrėžti energetikos sektoriaus viziją iki 2050 metų.

Svarbiausias strategijoje numatomų energetikos politikos krypčių ir veiksmų tikslas – iki 2020 m. užtikrinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę, kuri garantuotų galimybę laisvai pasirinkti energijos išteklių rūšį ir jų tiekimo šaltinius (įskaitant vietos gamybą), labiausiai atitinkančius Lietuvos vartotojų interesus ir valstybės energetinio saugumo poreikius. Pasak energetikos ministro, energetinė nepriklausomybė yra būtina, nes šiuo metu Lietuva ir vartotojai neturi galimybės pasirinkti alternatyvus energijos tiekimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų