REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų aktorius Tomas Hardy, vadinamas viena ryškiausiai kylančių Holivudo žvaigždžių. Naujausioje juostoje „Kovotojai“ 34-erių vyras vaidina buvusį jūrų pėstininką, kurį persekioja tragiška praeitis. Aktoriaus teigimu, vaidinti „kietus“ vyrukus jam padeda gyvenimiška patirtis, kuri anaiptol nebuvo lengva.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Amerikos kino kritikai lygina T.Hardy su jaunuoju Marlonu Brando, pats jis sako esąs laimingas – po treniruočių ir filmavimų jo laukia mylima sužadėtinė, aktorė Charlotter Riley ir trejų su puse sūnus.

REKLAMA

Pakilo tarsi feniksas iš pelenų

Tačiau 34-erių aktoriaus gyvenimas ne visuomet buvo rožemis klotas. T.Hardy jaunystėje buvo išmestas iš internatinės mokyklos už vagystę, būdamas paauglys jis turėjo problemų su alkoholiu ir narkotikais, kartas nuo karto vis nakvodavo areštinėje už chuliganizmą, o kartą net buvo suimtas už tai, kad nuvarė automobilį ir neteisėtai laikė šaunamąjį ginklą. Palikti nešvarų gyvenimą aktorius nutarė 2003-aisiais. Kaip pats pasakojo, po to, kai atsibudo vienoje Londono gatvių kruvinas ir nešvarus, jis ryžosi kreiptis į reabilitacijos kliniką.

REKLAMA
REKLAMA

T.Hardy pripažįsta, kad filmuodamasis filme „Kovotojai“ darsyk išgyveno kai kurias tamsios praeities akimirkas. „Istoriją kursto brolių konkurencinė kova, ryškios palikto, nuo šeimos atitolusio žmogaus temos. Jausmai labai gilūs, tad abu broliai kovoja ne tik dėl pergalės, bet ir dėl išlikimo. Jie buvo taip išsiskyrę, kad praktiškai nebėra broliai. Tai – istorijos tragedija“, – apie vaidmenį portalui Askmen.com sakė aktorius.

Filmavimų kaina – sulaužytas šonkaulis

Pasak T.Hardy, vaidmuo filme „Kovotojai“ pareikalavo ne tik psichologinio, bet ir nelengvo fizinio pasiruošimo. „Treniruotės kartais buvo nepakeliamos. Bet sutikęs vaidinti žinojau, kad taip bus, tad negaliu skųstis. Teko laikytis griežtos dietos, tai, matyt, man buvo sunkiausia, nes angliavandenių trūkumas kartais varė iš proto. O pamesti galvos treniruočių salėje, kur daugybė profesionalių kovotojų, tikrai negalima. Juk to pykčio negali niekur išlieti, privalai elgtis kaip suaugęs žmogus“, – pasakojo britas. Jo teigimu, dauguma filme pasirodysiančių profesionalių sportininkų noriai dalijosi patirtimi ir sukauptomis žiniomis. „Buvo tik vienas, su kuriuo kiek nuklydome į lankas... Bet jo vardo nesakysiu, jis man sulaužė šonkaulį. Įdomiausia tai, kad jis atrodė tylus žmogus“, – su šypsena prisimindamas sunkias akimirkas sakė T.Hardy.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kovotojai“ vadinami vienu laukiamiausių šio rudens filmų. Kritikų teigimu, 2012-ieji apskritai žada būti T.Hardy metai, mat jis pasirodys dar dviejose juostose, kurioms prognozuojama sėkmė –  „This Means War“ su Reese Witherspoon ir „Tinker Tailor Soldier Spy“, kuris Lietuvos kino teatrus pasieks kitų metų vasarį.

Iki šiol ryškiausi T.Hardy vaidmenys 2008-ųjų britų kriminaliniame filme su biografiniais motyvais „Bronsonas“, intriguojančiame 2010-ųjų mokslinės fantastikos filme „Pradžia“ ir 2002-ųjų „Žvaigždžių kelias: atpildas“. Taip pat T.Hardy yra pasirodęs Guy Ritchie kurtame „Rokenrola“.

Adrenalino, troškimo laimėti ir iššūkių pilnas naujasis filmas „Kovotojai“ Lietuvos teatrus pasieks jau lapkričio 25-ąją.

Filmo „Kovotojai“ anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų