REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ direktorių tarybos pirmininkas Ericas Schmidtas paneigė „Apple“ steigėjo Steve'o Jobso kaltinimą, neva „Android“ operacinė sistema – iš „Apple“ pavogtas produktas.

REKLAMA
REKLAMA

E. Schmidtas, paprašytas pakomentuoti neseniai pasirodžiusioje W. Isaacsono parašytoje Steve'o Jobso biografijoje „Apple“ steigėjo išsakytą teiginį, neva „Android“ yra iš „Apple“ pavogtas produktas, tvirtai tai paneigė, skelbia „AllThingsDigital.com“.

REKLAMA

„Aš nusprendžiau niekaip nekomentuoti to, kas parašyta knygoje po jo (S. Jobso) mirties, – sakė žurnalistams  E. Schmidtas.  – Steve'as buvo fantastiškas žmogus, ir aš jo labai ilgiuosi. Tačiau dėl šio teiginio galiu pasakyti tik tiek: manau, dauguma žmonių žino, jog „Google“ garsėja savo inovacijomis, ir ypatingai norėčiau pabrėžti, kad „Android“ kūrimo darbai buvo prasidėję dar iki pasirodant „iPhone“.

REKLAMA
REKLAMA

W. Isaacsono knygoje, sprendžiant iš kelių spalio pabaigoje paskelbtų biografijos ištraukų,  rašoma, jog S. Jobsas buvo pritvinkęs keistos neapykantos „Android“ ir žadėjo prireikus išleisti visus iki cento „Apple“ uždirbtus pinigus šiai operacinei sistemai „sunaikinti". „Aš sunaikinsiu „Android“, nes tai vogtas produktas. Aš pasiruošęs dėl to pradėti atominį karą“,  – knygoje cituojamas S. Jobsas.  Pasak W. Isaacsono, S. Jobsas laikė „Android“ „didele vagyste“. „Jei prireiks, aš kovosiu iki paskutinio atodūsio, iki paskutinio centro iš 40  „Apple“ milijardų banke, kad būtų galima ištaisyti šią klaidą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„AllThingsDigital.com“ taip pat patvirtina, kad „Android“ operacinė sistema iš tiesų atsirado anksčiau, nei „iPhone“ išmanusis telefonas: tai atsitiko dar 2003 metais. „Google" nusipirko šią OS sukūrusią bendrovę „Android Inc.“ 2005 metais. Tuo tarpu „Apple“ savo pirmąjį „iPhone“ modelį pateikė rinkai tik 2007-aisiais.

Leidinys neatmeta galimybės, kad „Apple“ savo išmaniojo telefono kūrimą taip pat galėjo pradėti 2003 metais, tačiau esą labai abejotina, kad  „Google“ pavogė „Apple“ įrenginių dizainą. Kaip pavyzdys pateikiami Taivano bendrovės HTC išmanieji telefonai su „Android“, kurie išoriškai panašūs į „iPhone“, nors buvo pagaminti dar prieš pasirodant rinkoje pirmajam  „Apple" išmaniajam telefonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų