REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija (TS–LKD) nepritaria opozicinių frakcijų iniciatyvai surengti interpeliaciją energetikos ministrui Arvydui Sekmokui.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį atsakymą ši frakcija išdėstė Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnui Algirdui Butkevičiui, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnui Valentinui Mazuroniui ir Darbo partijos frakcijos seniūnui Vytautui Gapšiui.

REKLAMA

TS–LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma atmeta opozicijos kaltinimus, kad ministras A. Sekmokas su bendrove „Gazprom“ nesuderėjo mažesnių gamtinių dujų kainų Lietuvai.

„Gazprom“ atstovai dar pavasarį yra nurodę, kad Lietuva didesne dujų kaina baudžiama už tai, kad vykdo ES Trečiojo energetikos paketo reikalavimus. Ministrui A. Sekmokui dėl direktyvos įgyvendinimo su konstruktyvią poziciją užėmusia bendrove EON susitarti pavyko. Tuo tarpu „Gazprom“ ir toliau konfrontuoja su ES ir priešinasi direktyvos įgyvendinimui ir derybų su Lietuva demonstratyviai vengia. Tad inicijuojama interpeliacija ministrui atitiktų „Gazprom“ interesus ir pastangas priversti Lietuvą pakeisti priimtą poziciją dėl vartotojų interesus atitinančio konkurencingos dujų rinkos sukūrimo, su kuo mes negalime sutikti“, – tvirtina J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat nesutinka su ministrui A. Sekmokui adresuotais kaltinimais dėl Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektų.

„Šiuo atveju kaltintojai – socialdemokratai ir „darbiečiai“ – A.Sekmokui primetamus kaltinimus turėtų peradresuoti sau, nes 2006 m. tuometės vyriausybės ir „darbiečių“ vadovaujamos Ūkio ministerijos aprobuotos rangovui itin palankios sutartys sąlygojo IAE uždarymui reikalingų objektų statyboje kelerių metų atsilikimą ir nekontroliuojamus bei nepateisinamus sąmatinių verčių viršijimus. Kaip tik ministro A. Sekmoko ir jo vadovaujamos ministerijos pastangų dėka padėtis iš esmės yra pakeista – ženkliai sumažintas statybų atsilikimas ir atsakingai kontroliuojamas statybai skirtų asignavimų panaudojimas“, – teigia J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, lapkričio pradžioje opozicinės Seimo frakcijos kreipėsi į valdančiuosius dėl siūlymo rengti interpeliaciją energetikos ministrui A. Sekmokui. Jos norėjo išgirsti, ar valdančiųjų frakcijų narius tenkina šio ministro vadovaujamos Energetikos ministerijos veiklos efektyvumas bei padėtis šiame sektoriuje.

Kaip teigė opozicija, energetikos ministrui taip ir nepavyko suderėti 15 proc. mažesnės dujų kainos su Rusijos koncernu „Gazprom“, kaip buvo žadėta, šildymo kainos vis dar kyla, vėluoja ir stringa Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesai, energetikos sritis apskritai labai šlubuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų