REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teatras „Utopia“ lapkričio 25 (LNDT, Vilniuje) ir 27 (KVDT, Kaune) dienomis kviečią į ką tik iš sausakimšų Londono salių grįžusią šio sezono naujieną „Titrai/Subtitles“. Tai jauno režisieriaus Dariaus Luko Piraičio sukurta ir režisuota pjesė, nagrinėjanti šiuo metu itin aktualias migracijos, jauno žmogaus tapatybės problemas. Spektaklis vaidinamas lietuvių ir anglų kalbomis su subtitrais.

REKLAMA
REKLAMA

Scena iš spektaklio „Titrai“ (nuotr. Organizatorių)Scena iš spektaklio „Titrai“ (nuotr. Organizatorių)

Tarp Londono ir Vilniaus gimusi dvikalbė pjesė draugėn subūrė perspektyvių  jaunosios kartos lietuvių ir britų aktorių kontingentą: David R. Butler, Miglę Polikevičiūtę, Mirandą Shrapnell ir  Martyną Nedzinską. Migruojanti trupė kūrybines paieškas ir pirmąsias repeticijas pradėjus Londone, pratęsusi Vilniuje, spektaklio premjera taip pat įvyko  tarptautiniu mąstu. Spektaklį  išvydo ne tik Lietuvos, bet ir Londone esančio Courtyard teatro gerbėjai.

REKLAMA

Scena iš spektaklio „Titrai“ (nuotr. Organizatorių)Scena iš spektaklio „Titrai“ (nuotr. Organizatorių)

Režisierius savo žiūrovui siūlo pažvelgti kitapus  statistinės  istorijos apie sunkią migranto, plušinčio Jungtinės Karalystės fabrikuose, dalią. Tai pasakojimas apie  jauną žmogų, kuris prasiskynęs kelią į sėkmę, tapo vienu perspektyviausių angliškų detektyvinių romanų autoriumi šalyje. Artėjant antrosios Jacobo knygos pasirodymui  leidykla spaudžia jauną vyrą paviešinti savo asmeninio gyvenimo faktus bei įvykius, kurie būtų panaudoti romano reklaminei kampanijai. Košmariški sapnai ir  blaškymasis tapatybės labirintuose Jacobą priverčia prisiminti savo kilmę, gimtąją lietuvių kalbą ir kadaise išverstą tikrąjį vardą – Jokūbas.  Blaškydamasis tarp viešumos ir pasitraukimo iš literatūros pasaulio Jacobas žengia visiems netikėtą ir sukrečiantį žingsnį...

Šį unikalų ir intriguojantį teatro „Utopia“ spektaklį „Titrai/Subtitles“ žiūrovai Vilniuje lapkričio 25 dieną 19 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ir Kaune 27d. 18h Kauno valstybiniam dramos teatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų