REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Microsoft“, „Yahoo!“ ir AOL pranešė pasirašiusios susitarimą dėl bendradarbiavimo interneto reklamos srityje, skelbia „MarketWatch.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį susitarimą šių bendrovių reklamos padaliniai prireikus galės pardavinėti užsakovams laisvus vienas kito reklaminius plotus. Vis dėlto šios bendrovės savarankiškai priiminės su reklama ir klientais susijusius sprendimus, sakoma pranešime. Bendra „Microsoft“, „Yahoo!“ ir AOL veikla bendradarbiaujant reklamos srityje prasidės nuo kitų metų.

REKLAMA

Skelbiama, kad naujojo aljanso narės nemano, kad JAV teisingumo departamentas imsis kokių nors veiksmų dėl tokio sprendimo, nes tarpusavio konkurencija tarp šių bendrovių esą išliks, o susitarimas jokiu būdu negali būti laikomas karteliniu.

Apžvalgininkų manymu tokia trijų didžiųjų IT bendrovių sąjunga nukreipta prieš „Google“ ir „Facebook“: esą bandoma su pastarosiomis bendrovėmis konkuruoti efektyviau. Manoma, kad „Google“ dalis JAV interneto reklamos rinkoje per 2011 metus išaugs 16,3 proc., o  „Facebook“ - 9,3 proc. Tuo tarpu „Microsoft“, „Yahoo!“ ir AOL rinkos dalys ir toliau mažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų