REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos tradicinės karatė rinktinė baigia pasirengimą lapkričio 16-17 dienomis Jeruzalėje (Izraelis) vyksiančiam Europos čempionatui. „Visi penki Lietuvos atstovai yra pretendentai į prizines vietas“, – trečiadienį per rytinę treniruotę sakė Lietuvos tradicinės karatė asociacijos (LTKA) prezidentas Giedrius Dranevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Senojo žemyno suaugusiųjų pirmenybėse dalyvaus keturi Lietuvos sportininkai – Vadimas Akimovas, Norbertas Motiejūnas, Arnoldas Šarkis ir Dominykas Žibutis. Į Izraelį taip pat vyks Dovilė Aladaitytė, dalyvausianti Europos jaunimo iki 21 metų čempionate.

REKLAMA

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai, esu patenkintas, nes šį sezoną pakeitėme rinktinės formavimo kriterijus. Pradėjome kviesti į rinktinę gerokai jaunesnius žmones, kad jie dirbtų su aukščiausio meistriškumo sportininkais, apsitrintų, – kalbėjo G. Dranevičius. – Padarėme seriją bendrų treniruočių, orientuotų ir į tuos, kurie galbūt vyks į čempionatus kitais metais. Džiaugiuosi rezultatu. Po kelių metų ši sistema duos puikių vaisių.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos sportininkai į Izraelį vyks dviem reisais lapkričio 10 ir 13 dienomis.Europos čempionatuose nuo 2002 metų startuojantys lietuviai tikino, kad vienintelis neįprastas dalykas bus varžybų tvarkaraštis. Dėl judėjų kassavaitinės šventės šabo, kuris prasideda penktadienį rytą ir baigiasi šeštadienį vakare, Europos čempionatas vyks trečiadienį ir ketvirtadienį, o ne savaitgalį, kaip įprasta. LTKA prezidentas patikino, kad sportininkams dėl to nekils jokių nepatogumų ar sunkumų.

„Kalbant apie Senojo žemyno pirmenybes, komandinėje katos rungtyje turėtume užimti 5-8 vietas. Matydamas, ką jie pasiekė, manau, kad tai realu. Daug tikiuosi iš debiutantų D. Žiobučio ir A. Šarkio, kurie startuos individualioje kumite rungtyje. Tai laikoma prestižine rungtimi tarp vyrų, kur nėra svorio kategorijų. Iš jų tikiuosi prizinių vietų. Puikaus pasirodymo turėtume sulaukti iš komandinės kumite rungties, kur startuos visi keturi vaikinai. Fuku-go rungtyje 5-8 vietas gali užimti N. Motiejūnas ir V. Akimovas“, – pasakojo G. Dranevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, jaunimo Europos čempionate pasirodysianti D. Aladaitytė taip pat pretendentė į prizinę vietą: „Ji dar tik 18 metų, o jau dalyvavo suaugusiųjų grupėje pasaulio čempionate ir pasaulio taurės varžybose. Jau prieš dvejus metus ji įrodė, kad yra viena geriausių kovotojų tarp Europos jaunimo.“

Europos čempionate laukiama dalyvių iš maždaug 20 valstybių. Komandinėse rungtyse pajėgiausi lenkai, italai, rumunai, ukrainiečiai, individualiose gerai pasirengę būna čekai ir makedonai.

„Vežame tik penkis sportininkus, nes keliame du reikalavimus. Vienas – sportininkai turi turėti juodą diržą, tačiau jis neturėtų būti „pritemptas“. Kitas – skatiname sportininkus intensyviai ruoštis, kad jie nebūtų „turistai“. Visi važiuojantys yra pretendentai į prizines vietas“, – tikino G. Dranevičius.

TIK FAKTAI

Nuo 2002 metų Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaujantys lietuviai jau yra iškovoję titulų. Aukščiausiai pakilo 2006 metais Europos čempione tapusi G. Dranevičiaus auklėtinė Kristina Kacevičiūtė. Ji aukso medalį iškovojo fuku-go rungtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų