REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sako, kad Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis bando nepelnytai prisiimti kitų teisėsaugos institucijų nuveiktus darbus. Pasak jos, „mailiaus“ bylą pradėjo Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra, o ne Antikorupcijos komisija.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei tai tikrai būtų paties K. Komskio atliktas tyrimas, tai aš jį tik pasveikinčiau, o dabar jis kitų teisėsaugos institucijų atliktus tyrimus pateikia kaip savo ir dar kišasi į juos, kas yra draudžiama įstatymais“, – trečiadienį Žinių radijui teigė parlamento vadovė.

REKLAMA

Anot I. Degutienės, jos kaip Seimo Pirmininkės pareiga yra reaguoti į informaciją apie konkrečius pažeidimus, kurią jai pateikė Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Ji pabrėžė, kad tai, kaip Antikorupcijos komisijoje priimami sprendimai, yra aiškiai apibrėžta įstatymu, ir jo nesilaikyti „yra rimtas demokratinės ir parlamentinės sistemos pažeidimas“.

„Dar liūdniau, kad tokius antidemokratinius pažeidimus inicijuoja pats Antikorupcijos komisijos pirmininkas. Nesigilinau į konkrečias temas, ką svarstė komisija, bet tokių pažeidimų negali būti, kada visos komisijos vardu priimami sprendimai, nors praktiškai buvo du žmonės, kurie nusprendė vienaip ar kitaip“, – sakė parlamento vadovė.

I. Degutienė tvirtino nuomonės nekeičianti – K. Komskis negali vadovauti Antikorupcijos komisijai. Pasak jos, antradienį pas ją atėję kiti komisijos nariai patys žadėjo inicijuoti komisijos pirmininko pakeitimą, nes taip pat mano, kad K. Komskis neturėtų juo būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų