REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planuojama, kad studentai peržygiuos per Sitį iki Šv.Pauliaus katedros, kur prisijungs prie protestuojančiųjų prieš korporacijų veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai metais vykusios studentų demonstracijos baigėsi smarkiais susirėmimais. Metropoliteno policijos atstovai informuoja, kad šiemet eitynių metu budės 4000 pareigūnų, dėl viso pikto ginkluoti plastikinėmis kulkomis.

REKLAMA

Studentų protesto akciją organizuoja "National Campaign Against Fees and Cuts" (toliau - NCAFAC), studentų ir švietimo darbuotojų aktyvistų tinklas, įkurtas 2010 metų vasarį Londono universitetiniame koledže. Planuojama akcija bus siekiama išreikšti protestą prieš vyriausybės planus švietimo sistemą palenkti verslumo principams. Akciją remia ir Nacionalinė studentų unija, tačiau pabrėžiama, kad ji nėra eitynių organizatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos vadovas Michaelis Chessumas piktinasi, jog "milijonierių kabinetas praneša, kad turėsime mokėti trigubai didesnius mokesčius už mokslą."

Ne atsitiktinai eisenos maršrutas baigsis priešais šv.Pauliaus katedrą. Čia protesto kampanijos "Occupy London" aktyvistai planuoja savo ruožtu surengti programą, palaikančią studentų eitynes.

Policija, baimindamasi smurto protrūkių, iš anksto įspėjo, kad policijos pajėgos bus ginkluotos dirbtinėmis kulkomis, tačiau patikino, kad šios bus panaudotos tik ekstremaliu atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Protestas kyla nesibaigiant diskusijoms dėl 2012 metų studijų apmokestinimo tvarkos ir įkainių. Dar šią savaitę buvo paskelbta, kad vienas iš penkių universitetų norėtų pakeisti anksčiau nustatytas įmokas ir stipendijų teikimo tvarką, nepaisant to, kad dauguma studentų jau pateikė prašymus priėmimo komisijoms.

Neaiški, kintanti ir trikdanti studijų įmokų tvarka jau spėjo pavirsti nacionaliniu skandalu.

Ministras Davidas Willettsas bando raminti įsikarščiavusiuosius, aiškindamas, kad studentai laikomi sistemos širdimi ir jų finansinės išgalės neturėtų tapti kliūtimi siekti aukštojo mokslo. Anot jo, reformomis bus stengiamasi daugiau remti sunkiai besiverčiančius studentus ir nustatyti žemesnes palūkanų normas. Tačiau pranešime jis pridūrė, kad studentai, kaip ir kiti piliečiai, turi teisę dalyvauti taikiose protesto akcijose.

Parengta pagal www.bbc.co.uk informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų