REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kazimiero Paltaroko gimnazijos auklėtiniai, jau turėję grįžti į savąją gimnaziją, dar turės kurį laiką pakentėti.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 1-ąją į savas klases dėl užsitęsusio remonto negalėję grįžti Kazimiero Paltaroko gimnazijos mokiniai buvo sulaukę statybininkų pažado, kad bent vienas gimnazijos korpusas bus atiduotas naudoti lapkričio pradžioje. Tačiau šis pažadas taip ir liko neįvykdytas. O kol gimnazijoje tvyro remonto triukšmas ir dulkės, vaikams jos lankyti niekas neleis.

REKLAMA

Išblaškyti po visą miestą

Kada bent dalis moksleivių ir mokytojų, jau trečią mėnesį besiglaudžiančių kitose švietimo įstaigose ar išvis ugdymui mažai pritaikytose patalpose, galės sugrįžti į gimnazijos patalpas, jos direktorė Gražina Gailiūnienė tiesiai šviesiai sako nežinanti – konkrečių datų niekas nebežada. Tačiau nebeturėtų ilgai užtrukti, nors manoma, kad blaškytis po visą miestą reikės dar apie mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Gailiūnienės, gerai, kad pavyko viską atsakingai organizuoti. Vaikai maitinami tų ugdymo įstaigų, kuriose šiuo metu mokosi, valgyklose, o jei tokių nėra, kad neliktų alkani, pasirūpina Kazimiero Paltaroko gimnazijos valgyklos darbuotojai.

Šiuo metu gimnazijos moksleiviai ir mokytojai darbuojasi net aštuoniose skirtingose miesto vietose. Tad G. Gailiūnienė nuoširdžiai džiaugiasi nesulaukusi tėvų skundų, jog vaikams nepatogu ar nesaugu vaikščioti į pamokas toli nuo savos mokyklos. Kantriai visus sunkumus kenčia net priverstieji mokytis popietinėje pamainoje, o juk jiems pamokos baigiasi vėlai, jau su tamsa – apie pusę aštuonių vakaro. Tad direktorė sako ir pati iki vakaro budinti – siekiama užtikrinti, kad vaikai laimingai sugrįžtų namo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pikta, bet kitaip nebus

„Žinoma, kad esu pikta: ir mokytojai pavargę, ir vaikai... Tačiau kitaip nebus“, – apie tai, kad dar negalės keltis dirbti bent į dalį gimnazijos, kalba G. Gailiūnienė.

Mokyklos vadovė sako, kad kai pradinis šokas praėjo, teko tiesiog priprasti prie tokių darbo sąlygų ir laukti renovacijos pabaigos.

„Dar yra nepabaigtų įvairių „galų“, kurių neatlikus ir pradėjus dalį pastato eksploatuoti, būtume nubausti“, – aiškina direktorė, pasak kurios didžiausias šiuo metu stabdys yra nebaigtas įrengti keltuvas.

REKLAMA

Gimnazistai į savąją mokyklą negali grįžti ne tik dėl to, kad patalpose, kur vyksta statybos darbai ir dulka, vaikams būti draudžiama, o aklinai atsitverti net ir labai norint nepavyktų. Gimnazijoje vis dar apstu vietų, kurios keltų mokiniams fizinį pavojų.

Žada šį mėnesį

Per tuos mėnesius nuo vasaros pabaigos, kai strigęs pastato remontas buvo ant kojų sukėlęs net miesto valdžią, daug kas nuveikta, – pripažįsta G. Gailiūnienė. „Padaryta daug: išdažyta, įjungtas šildymas, atlikta daug kitų darbų“, – vardija statybininkų padarytą progresą pedagogė.

REKLAMA

Rangos darbų sutartis su Kupiškio įmone „Dailista“ pasirašyta pernai gruodžio pradžioje, tačiau užtruko finansavimo sutarties pasirašymas. Šis klausimas buvo suderintas tik šių metų kovo 23 dieną, tad iki to laiko rangovas statybos darbų nevykdė.

Panevėžio miesto savivaldybės Statybos ir statinių skyriaus vyriausiojo techninės priežiūros specialisto Gintaro Lebedevo duomenimis, visus rekonstravimo techniniame darbo projekte ir valstybinei komisijai priimti reikalingus darbus rangovas įsipareigojo atlikti iki kitų metų birželio 7 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialisto teigimu, gimnazija į numatytas atiduoti patalpas nesikelia todėl, kad tuo pačiu metu vyktų ir pamokos, ir kitoje gimnazijos dalyje remonto darbai – dėl statybos darbų triukšmo ir dulkių grėstų Panevėžio visuomenės sveikatos centro baudos. Tačiau G. Lebedevas patikino, kad gimnazijai iki lapkričio 25 dienos numatoma atiduoti visas ugdymui reikalingas patalpas nuo pirmo iki ketvirto aukštų, išskyrus aktų, sporto sales ir dalį pusrūsio.

Daiva Savickienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų