REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteris, kuriai buvo amputuota apie 30 kg sverianti koja, šiandien apimta siaubo, nes regis, jos galūnė atauga, praneša dailymail.co.uk.

Moteris, kuriai buvo amputuota apie 30 kg sverianti koja, šiandien apimta siaubo, nes regis, jos galūnė atauga, praneša dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mandy Sellars iš Akringtono, Lankašyro serga itin reta liga, dėl kurios turi milžiniškas kojas, bet ploną, vos 12 dydžio kūną.

REKLAMA

36 metų moteriai gydytojai diagnozavo sepsį jos kairėje kojoje, ir tikino, kad jai gresia mirtis, jei koja nebus amputuota. Praėjus 22 mėnesiams po operacijos, galūnė vėl pradėjo augti.

M. Sellars vieno metro apimties koja šiuo metu sveria 19 kg (nuotr. Gamintojo)M. Sellars vieno metro apimties koja šiuo metu sveria 19 kg (nuotr. Gamintojo)

„Tikėjausi, kad amputacija stabilizuos mano būklę, bet giliai širdyje žinojau, kad galūnė vėl pradės didėti. Beveik iškart po operacijos atauga pradėjo augti, tapo vis sunkiau naudotis protezu. Dar vėliau ji tapo tokia sunki, kad beveik sulaužė protezą“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

M. Sellars vieno metro apimties koja šiuo metu sveria 19 kg. Moteris tikisi, kad gydytojai ras efektyvų gydymą jos ligai, kuri primena „Protėjaus“ sindromą. Kai ji turėjo abi kojas, ji svėrė 100 kg. Pasaulyje yra apie 120 panačios būklės žmonių.

Moteris, kuriai buvo amputuota apie 30 kg sverianti koja, šiandien apimta siaubo, regis, jos galūnė atauga (nuotr. Gamintojo)Moteris, kuriai buvo amputuota apie 30 kg sverianti koja, šiandien apimta siaubo, nes regis, jos galūnė atauga (nuotr. Gamintojo)

Prieš penkerius metus televizijos laidoje moteris guodėsi, kaip sunku gyventi su tokia liga.

„Suaugusieji yra ne mažiau žiaurūs nei vaikai. Kartą restorane vienas vyriškis leptelėjo: „Pažiūrėk, kokio dydžio jos kojos.“ Galiu suprasti, kai į mane spokso vaikai, bet suaugusieji turėtų mane palaikyti.“

M. Sellars stengiasi mąstyti pozityviai ir gyventi normalų gyvenimą. „Neleisiu, kad liga mane sugniuždytų. Esu pasiryžusi būti kuo judresnė ir išlikti nepriklausoma. Turiu savo gyvenimą ir turiu jį nugyventi kaip įmanoma geriau. Juk pasaulyje yra tiek daug žmonių, kurių sveikatos būklė kur kas blogesnė nei mano.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų