REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Slidinėjimo kelionių pardavimai pastebimai kinta. Praėjusį sezoną slidinėtojų skaičius išaugęs dvigubai, šiemet dar žada kilti iki 30 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Krizės metu žmonės daugiau rinkosi Lietuvos ar Latvijos slidinėjimo centrus arba pigesnes šalis – Čekiją, Slovakiją, Lenkiją. Tačiau dabar vėl viskas grįžta į iki krizinį laikotarpį, kuomet slidinėjančiųjų skaičius kasmet augdavo dešimtimis procentų,´- sako Andrius Stonys, slidinėjimo portalo Slalom.lt įkūrėjas.

REKLAMA

Jo teigimu, praėjusį sezoną slidinėjimo kelionės buvo pirktos beveik dvigubai aktyviau. Prognozuojama, kad tokį laisvalaikio praleidimo būdą šiemet atras dar iki 30 proc. daugiau lietuvių nei pernai.

Lyginant su kaimyninėmis šalimis, Rusija, Baltarusija, Lenkija Latvija ar Estija, Lietuvoje slidinėjimas žymiai populiaresnis. Anot A. Stonio, žiemą slidinėti išsiruošia apie 300 tūkst. lietuvių.

Lietuviai itin pamėgo Alpių kalnų kurortus. Populiariausios kryptys, kurias renkasi mūsų šalies gyventojai, yra Austrija, Italija, taip pat Prancūzija, Šveicarija. Dėl mažesnių kainų populiarūs išlieka ir Čekijos bei Slovakijos slidinėjimo kurortai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat populiarios savaitgalio slidinėjimo išvykos Lietuvoje, juolab, kad čia daugėja įdomių trasų. Pasienio gyventojai mielai važiuoja į Latviją ir Lenkiją.

Anot Slalom.lt įkūrėjo A. Stonio, šiuo metu madinga savarankškai organizuotis kelionės maršrutus. Nemaža dalis slidinėjimo entuziastų patys planuoja savo keliones, į kurias vyksta savo transportu. Dažniausiai tokie keliautojai renkasi artimesnius - Tatrų arba Alpių  kalnų kurortus,´– sako A. Stonys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų