REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuverstas, sučiuptas ir nužudytas buvęs Libijos diktatorius Muammaras Gaddafis neturėjo didelių iliuzijų dėl savo režimo stabilumą, prasidėjus revoliucijai. Suprasdamas, kad anksčiau ar vėliau NATO ir sukilėlių pajėgos palauš jam lojalių pajėgų pasipriešinimą, Gaddafis iš anksto pradėjo ruoštis kerštui. Kaip rašo Egipto žiniasklaida, kaip keršto įrankį jis pasirinko vieną iš teroristinių grupuočių, kuriai paliko milijonus dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vieno iš Libijos politikų, maždaug prieš pusmetį Gaddafis savo rezidencijoje Tripolyje susitiko su tarptautinės teroristinės organizacijos atstovais. Su jais jis aptarė keršto planą, kuris turėjo būti pradėti vykdytas iškart po režimo nuvertimo ir sukilėlių pergalės. Šiam planui vykdyti jis paskyrė 28 milijonus JAV dolerių.

REKLAMA

„Šį planą sudaro teroristiniai išpuoliai Libijos, kitų arabų šalių ir Europos miestuose, o taip visur, kur palaikė revoliuciją“, – teigia Libijos politikas Kuveidaras. Jis taip pat įspėja, kad Egipto teritorijoje vis dar yra apie 150 buvusios valdžios funkcionierių, kurie pabėgo į kaimyninę šalį, pajutę, kad režimui iškilo pavojus. Šie žmonės gali, vykdydami pogrindinę veiklą, siekti pakenkti naujai Libijos valdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Grėsmė, kylanti iš Gaddafio šalininkų, išlieka reali. Reikia saugotis, nes šie žmonės disponuoja milžiniškais pinigais, siekiančiais 10 milijardų dolerių.“

Tuo tarpu vienas iš didžiausių Alžyro naujienų portalų jau praneša apie naują karą Libijoje. Šįkart, pasak portalo, sukilėliai jau pradeda kovoti tarpusavyje. Portalo duomenimis, stiprėja trintis tarp skirtinų Libijos regionų grupiruočių. Pranešama, kad grupiruotė iš Bengazio jau susikovė su grupiruotė iš Tripolio ir užėmė vieną iš oro uostų.

Revoliucinė taryba taip pat jau oficialiai pareiškė, kad iš tiesų dar nėra iki galo palaužusi visų Gaddafio šalininkų pasipriešinimo. Taryba pripažino, kad nekontroliuoja Libijos Pietų, praneša Newsru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų