REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hakerių aktyvistų (toliau – „haktyvistų“) grupuotė „Anonymous“ internete paskelbė filmuką, kuriame praneša, kad sekantis jų taikinys – JAV prezidento rinkimai, o pirmoji ataka vyks per kitų metų Ajovos valstijos kokusą (kokusas – JAV populiarus politinės partijos ar judėjimo narių ir šalininkų masinis susirinkimas).

REKLAMA
REKLAMA

YouTube tinklalapyje pasirodžiusiame filmuke skaitmeninis balsas ragina visus haktyvistus, palaikančius „Anonymous“ įvykdyti „Okupuok Volstritą“ stiliaus protestą prieš prezidento rinkimų kandidatų ofisus ir užkirsti kelią kitų metų pradžioje prasidedantiems kokusams.

REKLAMA

Nors “Anonymous“ jau daugybę kartų vykdė kompiuterines atakas, turėdami politinius tikslus, tai yra pirmasis kartas, kai haktyvistai siekia sužlugdyti JAV prezidento rinkimus.

„Anonymous“ atstovas teigia, kad protestas yra pirmiausia nukreiptas į Demokratų ir Respublikonų partijas: “Abi partijos yra finansuojamos tų pačių didžiųjų korporacijų. Tos pačios korporacijos remia jų politines kampanijas; tos pačios korporacijos perka lobistus; tos pačios korporacijos kontroliuoja Jungtinių Valstijų vyriausybę.“

REKLAMA
REKLAMA

Dėl to, jo manymu, balsuoti už šias partijas yra neetiška: „Jos sunaikino amerikietišką demokratiją. Visi kandidatai atstovauja didžiųjų korporacijų interesus.“ Būtent dėl to „Anonymous“ ragina visus milijonus, kurių interesus iš tiesų turėtų atstovauti kandidatai protestuoti ir užkirsti kelią jau pačiam pirmam kokusui, praneša RT.

Tiek „Anonymous“, tiek „Okupuok Volstritą“ judėjimai neturi jokios formalios lyderystės, todėl tiesiogiai susieti šių judėjimų kol kas negalima. Tačiau galima pastebėti daugybę panašumų su prieš porą mėnesių Niujorke prasidėjusių protestų technika.

Kandidatų į JAV prezidento postą atstovai praneša, kad jau žino apie pasirodžiusį filmuką ir sieks kuo greičiau spręsti šį klausimą.

„Anonymous“ jau yra pasižymėję atakomis prieš teisėsaugos organus, dideles korporacijas ir vyriausybines įstaigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų