REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plaukų dažymas namuose pasibaigė netikėta oranžine? Kirpėjos paprašėte pakirpti galiukus ir ji šiek tiek įsijautė? Tikriausiai visos esame išgyvenę akimirkų, kuomet žemė slysta iš po kojų, kai pravirksta net ir pačios šaltakraujiškiausios. Plaukai, juk ne netinkama pora džinsų, kurią galime tiesiog išmesti, plaukus turime dėvėti kasdien!

Plaukų dažymas namuose pasibaigė netikėta oranžine? Kirpėjos paprašėte pakirpti galiukus ir ji šiek tiek įsijautė? Tikriausiai visos esame išgyvenę akimirkų, kuomet žemė slysta iš po kojų, kai pravirksta net ir pačios šaltakraujiškiausios. Plaukai, juk ne netinkama pora džinsų, kurią galime tiesiog išmesti, plaukus turime dėvėti kasdien!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip tai išspręsti? Kosmetikos tinklo „Drogas“ stilistė Toma Kisieliūtė sako, jog atrodyti stulbinančiai gali padėti keturi paprasti greitosios pagalbos plaukams būdai.

REKLAMA

„Nusvilinti“ plaukų galiukai

Ypač šaltuoju metų laiku labai dažnai naudojame fenus ar kitus karštus plaukų formavimo įrankius. Nors jie ir suteikia gražią formą, bet ne ką mažiau kenkia plaukams. Po kurio laiko, ypač jei plaukai ploni ar itin sausi – jų galiukai pradeda atrodyti lyg būtų gerokai nusvilę. Kad taip nenutiktų, T.Kisieliūtė pataria naudoti šampūną bei kondicionierių, kurių etiketėse pažymėta „moisturizing“ (liet.k. – drėkina). Šios priemonės palieka plaukuose apsaugančių komponentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat, jei norite, kad plaukai atrodytų sveikesni, taikykite ypatingą drėkinimo metodą. Užtepkite regeneruojančią plaukų kaukę, paskirstykite ją sušukuodamos plaukus, susukite juos į šiltą rankšluostį ir palikite bent 30-imčiai minučių. Be to, po išskalavimo tepkite plaukų glazūrą, silikoną, kremą, serumą ar kitą priemonę, apsaugančią plaukus nuo karščio ir suteikiančią blizgesio“, - pataria stilistė.

Beje, jei tik įmanoma, žiemą reikėtų vengti karštų plaukų formavimo priemonių. Kasdien, vietoj jų, bent kartą per savaitę rekomenduojama plaukus tiesiog surišti į kasą pakaušyje ir ištepti plaukus serumu ar aliejumi. Plaukai atrodys sveiki ir glotnūs, be to, visos dienos metus bus drėkinami ir turtinami naudingomis medžiagomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plaukų dažymas baigėsi katastrofa

Ne viena esame patyrę situaciją, kai plaukų dažymas namuose baigėsi katastrofa – plaukų spalva pasirodė esanti visai kitokia nei tikėjomės. Tokiu atveju gali padėti vadinamasis „prancūziškas šampūnas“. Po dažymo praėjus 24 val. plaukus reikėtų plauti mišiniu, kuriame lygiomis dalimis sumaišytas 20-ies proc. vandenilio peroksidas bei įprastas šampūnas. Šį mišinį, gerai įtrintą į plaukus, reikėtų palaikyti apie 15 min. Tai bent šiek tiek turėtų padėti atstatyti plaukų spalvą.

REKLAMA

„Jei plaukų dažymas baigėsi ne taip, kaip tikėjotės, galite perdažyti plaukus spalva, kuo artimesne jūsų natūraliai spalvai. Užtepkite plaukų šaknis ir palaikykite pusę nurodyto laiko, plaukų galus laikykite vos kelias minutes“, - pasakoja  stilistė T.Kisieliūtė.

Pasak jos, jei plaukai itin pažeisti po dvigubo dažymo, reikėtų naudoti giliai drėkinančią kaukę plaukams. Beje, itin tamsiai nudažytus plaukus galima truputį pašviesinti keletą kartų išplovus juos su ūkiniu muilu.

Kai kirpčiukai ataugę ir nutriušę

Kartais juk taip sunku rasti laiko kirpyklai..., o tos, kurios nešioja kirpčiukus – puikiai žino, kaip dažnai juos reikia tvarkyti, kad visuomet atrodytų puikiai. Kirpčiukai ne tik linkę sausėti ir šakotis, bet ir gana greitai „nusėda“, prilimpa prie kaktos. Kad taip nenutiktų, T.Kisieliūtė pataria ant šlapių, švarių plaukų tepti ar purkšti priemonę, kuri kelia plaukus nuo šaknų. Vizualiai plaukų atrodys daugiau ir jie taps žvilgantys.

REKLAMA

„Be to, galite džiovinti kirpčiukus apvaliu šepečiu juos riesdami apačion ir keldami nuo šaknų. Jei jie visdar lenda į akis, sukite plaukus aplink šepetį prie pat galvos, taip pakelsite kirpčiukus ir jie sutrumpės“, - teigia stilistė. - „Svarbiausia, papurškite lako ar standiklio, kuris išlaikys plaukus pakeltus visą dieną“

Nukirpo trumpiau nei tikėjotės?

„Jei nepasisekė kirpykloje ir jūsų šukuosena liko trumpesnė, atskirkite trikampę plaukų dalį (pradedant nuo kaktos ir siaurėjant link pakaušio) likusiu plaukus glotniai sutepkite, o atskirtuosius sušiauškite ir prisekite, prilipdykite nubraukdami nuo kaktos link pakaušio. Taip sukursite prabangų ir stilingą įvaizdį ir niekas net nesuuos, jog jus prastai nukirpo“, - pabrėžia T.Kisieliūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dar viena išeitis jei nuvylė kirpėja – naudojant stiprų laką, želę, standiklį ar kitą priemonę, suvelti plaukus. Tokiu būdu sukursite jaunatvišką ir smagų įvaizdį, kuris paslėps šukuosenos trūkumus.

Blogiausiu atveju galima išbandyti įvairius plaukų aksesuarus: lankelius, segtukus, raiščius, skaras ant plaukų ar net skrybėles. Juolab, kad luktelti reiks vos savaitę ar šiek tiek daugiau ir vėl galėsite džiaugtis savo puikiu kirpimu.

„Net jei ir plaukai neatrodo taip, kaip turėtų atrodyti – svarbiausia nepanikuoti. Visada yra išeitis net ir iš sunkiausios padėties“, - šypsosi  stilistė T.Kisieliūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų