REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje startuoja pirmoji vadinamojo minios finansavimo (ang. crowdfunding) iniciatyva skirta socialiniam verslui, padėsianti įgyvendinti smulkius lietuviško verslo projektus visuomenės lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA

Finansavimo sprendimus socialiniam verslui siūlanti iniciatyva „Burės" bendradarbiaudama su VšĮ „Versli Lietuva“ šiandien pradeda vykdyti Lietuvoje dar negirdėtą projektą. Atrinktoms aštuonioms socialinio verslo idėjoms įgyvendinti pusantro mėnesio bus renkamos lėšos iš neabejingų visuomenės atstovų, kuriems projektai vėliau atsilygins savo paslaugomis ar sukurtais produktais: nuo rėmėjo statuso ar įrašo garbės lentoje iki sūrininko pagaminto lietuviško sūrio, fortepijono ar jojimo pamokos.

REKLAMA

Internetinio finansavimo projekte „Investuok su Burėmis" dalyvauja kūrybingi žmonės ir nevyriausybinės organizacijos, tarp kurių labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas", planuojantis pajamomis iš socialinio verslo padengti bent dalį savo veiklos išlaidų bei gyvūnų prieglauda „Penkta koja", planuojanti atidaryti šunų ir kačių sterilizacijos kliniką. Visuomenė galės prisidėti ir prie mergaičių krepšinio mokyklos kūrimo ar masinės žaislo, padedančio vaikams išmokti skaityti, gamybos.

REKLAMA
REKLAMA

„Projekto nauda daugialypė – idėjų turintys energingi Lietuvos žmonės ir organizacijos galės sukaupti lėšas verslo startui, investuojantiems bus atlyginta kokybiškais lietuviškais produktais ir paslaugomis, taip pat bus kuriama geresnė socialinė aplinka ir ekonominė vertė vietos bendruomenėse ir visoje Lietuvoje. Todėl tai tikrai išskirtinis projektas", – teigė iniciatyvos „Burės" koordinatorė Ingrida Mačiulaitytė. „Burių" komanda kviečia visuomenę aktyviai palaikyti platformą, ne tik perkant kokybiškus produktus ir paslaugas, bet ir balsuojant už patraukliausią socialinio verslo įdėją. Daugiausiai balsų surinkęs socialinio verslo projektas gaus iniciatyvos „Burės" įsteigtą piniginį prizą ir specialų VšĮ „Versli Lietuva" prizą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus Pauliaus Lukausko, tokios iniciatyvos labai sveikintinos ir teikia vilčių, kad mūsų žmonės vis drąsiau ir aktyviau imsis nuosavo verslo. „Projekto dalyvių išsakytos mintys įrodo, kad turėti nuosavą verslą skatina noras būti savarankiškais, nepriklausomais, „veža“ galimybė tobulėti bei kurti ir žinoma džiaugsmas bei pasitikėjimas, kuris apima matant veiklos rezultatus ir vaisius", - sako Paulius Lukauskas. Jis atkreipia dėmesį, kad VšĮ „Versli Lietuva“ siūlo visą nemokamų paslaugų paketą pradedančiajam verslininkui, dėl to kviečia aktyviai tuo naudotis planuojant ir kuriant nuosavą verslą.

REKLAMA

„Investuoti kviesime ir užsienyje gyvenančius lietuvius, kurie galės prisidėti prie lietuviškų socialinio verslo iniciatyvų įgyvendinimo, o už investiciją gautą grąžą – paslaugą ar produktą artėjančių švenčių proga padovanoti Lietuvoje esantiems artimiesiems", – sako I. Mačiulaitytė.

„Crowdfunding" lėšų rinkimo platformos JAV ir Europos šalyse veikia jau kelerius metus ir yra skirtos mažo biudžeto projektams. Per tą laiką sėkmingai finansuota tūkstančiai projektų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų