REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais Lietuvoje viešėjęs ruduo dar ilgai išliks atmintyje kaip nepaprastai saulėtas ir gražus - be nuolatinio lietaus ir atšiauraus vėjo, auksaspalviais lapais, kurie lyg užsispyrę ilgai laikosi ant medžių šakų. Visgi, po truputėlį šąlant orams, vis daugiau laiko norisi praleisti šiltuose namuose. Pasaulinė prekių sodui, namams ir lauko darbams gamintoja „Fiskars“ pataria, ką malonaus ir naudingo galite nuveikti virtuvėje belaukdami žiemos.

Šiais metais Lietuvoje viešėjęs ruduo dar ilgai išliks atmintyje kaip nepaprastai saulėtas ir gražus - be nuolatinio lietaus ir atšiauraus vėjo, auksaspalviais lapais, kurie lyg užsispyrę ilgai laikosi ant medžių šakų. Visgi, po truputėlį šąlant orams, vis daugiau laiko norisi praleisti šiltuose namuose. Pasaulinė prekių sodui, namams ir lauko darbams gamintoja „Fiskars“ pataria, ką malonaus ir naudingo galite nuveikti virtuvėje belaukdami žiemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiruoškite džiovintų obuolių

Obuoliai – puikus vitamino C šaltinis ir skanūs ne tik nuskinti nuo šakos, bet ir džiovinti. Džiovintus obuolius galite naudoti kaip užkandį ir skanėstą, be to pagardinti kompotus, mėsą.

REKLAMA

Svarbu  atidžiai pasirinkti obuolius – sukirmiję džiovinimui netinka. Esant galimybei, rinkitės antaninius – jie greitai džiūsta ir yra skanesni nei kitų rūšių obuoliai. Naudodamiesi obuolių skutikliu, nulupkite odeles.  Tuomet obuolius padalinkite į keturias dalis:  jei norite, kad skiltelės būtų lygios, naudokitės ne peiliu, o obuolių  dalytuvu su dubeniu. Išimkite sėklytes ir tuomet obuolį supjaustykite plonais griežinėliais.

REKLAMA
REKLAMA

Į kepimo skardą patieskite pergamentinio popieriaus, ant kurio išdėliokite obuolių skilteles, kad nesiliestų ir nesukibtų ir šaukite į orkaitę. Būkite atidūs rinkdamiesi temperatūrą  – obuoliai neturi kepti! Geriausia obuolius pradėti džiovinti 80–85 °C, o baigti – 50–55 °C temperatūroje.  Taip pat ne ką prasčiau obuolius galite išdžiovinti ir ant pakūrentos krosnies.

Kad obuoliai išlaikytų aromatą, išliktų minkšti ir skanūs juos patartina laikyti sausoje vietoje, geriausiai – medžiaginiame maišelyje ar kartoninėje dėžutėje. Džiovintus obuolius laikant šaltoje patalpoje jie gali prisitraukti drėgmės ir sušalti. Juos atšildžius bus nebeskanūs, be to pradės greitai pelyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apsisaugokite nuo peršalimo

Tikriausiai retas sveikuolis gali pasigirti, kad šaltuoju metų laiku jo sveikata neprastesnė nei vasarą. Dažną vargina varvanti nosis, skauda gerklę. Rudens pabaiga – pats metas prisiminti senolių išmintį ir pasigaminti naminių mišinių.

Viena iš veiksmingiausių priemonių prieš peršalimą ir gripą  – imbiero, česnako ir citrinos mišinys. Skutimo peiliu nulupkite imbiero gabalėlį ir susmulkinkite jį trintuve ar peiliu. Sutrinkite nuluptą česnaką,  iš citrinos išspauskite sultis. Viską supilkite į vieną dubenėlį ir išmaišykite.

REKLAMA

Mišinį galite pagardinti cinamonu, medumi ar mėtos lapeliu. Galima vartoti neatskiestą – po šaukštelį į dieną –  arba užpilti juoda arbata.

Dekoruokite namus

Ruduo – puikus metas gamtos teikiamas gerybes išnaudoti namų dekoravimui. Margaspalviai lapai, gilės ir moliūgai taps geriausia medžiaga, kuriant įvairioms šventėms ar tiesiog namų jaukumui skirtus papuošimus. Viskas ko prireiks – tai nedidelio  virtuvinio peilio, spalvotų siūlų rinkinio, žirklių rankdarbiams bei  truputėlio fantazijos.

Galite pagaminti gražų papuošimą į krepšelius sudėję dekoratyvinius moliūgus ar kitas daržoves, lapus ir erškėtuoges. O likę labai kartu su gilėmis ar kaštonais pasitarnaus gaminant natūralius servetėlių žiedus, ar paprasčiausiai išdėliojant juos ant stalo aplink lėkštes.

Jūsų namai nori būti gražūs tiek iš vidaus, tiek iš lauko pusės. Kankorėžiai, lapai, visžalės spygliuočių šakelės surišus spalvotomis juostelėmis taps gražiausiu vainiku, kuris papuoš duris ar vartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų