REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis konkursas nuo 1976-ųjų po kruopelytę buvo užaugintas ir išpuoselėtas chorų konkurso kūrėjų Vytauto Blūšiaus, Roberto Varno, vėliau Algio Zaboro. Jausdama didžiulę atsakomybę už konkurso ateitį, dabar estafetę perima dabartinė Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuro“ taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Turtingą istoriją turintis tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas yra gerai žinomas ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir Europoje. Konkursas įtrauktas į Europos chorų konkursų ir festivalių rejestrą, informacija apie jį skelbiama prestižiniame Europos chorų sąjungos periodiniame žurnale “Europa Cantat” bei Tarptautinės chorinės muzikos federacijos (International Federation for Choral Music, Choral Festival Network) internetinėje svetainėje. Konkursas yra šių organizacijų tikrasis narys.

REKLAMA

S.Šimkaus konkursas – vienintelis tokio rango Lietuvoje, garsėjantis kaip solidus konkursas, į kurį atrenkami aukšto meninio lygio žinomi Lietuvos ir užsienio kolektyvai. Konkurso vertinimo komisijos darbe dalyvauja žymūs Lietuvos ir Europos chorvedžiai.

Šiemet konkurse ketina dalyvauti 19 kolektyvų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Konkursu yra susidomėjusi Tarptautinė chorinės muzikos federacija bei Tarptautinės chorų konkursų ir festivalių organizacijos. Šiemetinio konkurso vertinimo komisijos pirmininkas – Tarptautinės chorinės muzikos federacijos (IFCM) meno vadovas ir direktorius Gábor Hollerung (Vengrija). Šis garbus, tokio aukšto rango žmogus nėra atsitiktiniai parinktas. Jo atvykimas pirmininkauti konkursui - tai tąsa konkurso pripažinimo tarptautinėje erdvėje ir yra susijęs su konkurso ateitimi, kad jis įgautų didesnį prestižą, dar daugiau sustiprėtų bei įsitvirtintų tarp pasaulinių konkursų.

REKLAMA
REKLAMA

XVIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas vyks š.m. lapkričio 25-27 dienomis Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Rengėjai – Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ ir Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos liaudies kultūros centras, globėjas – Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Konkurso dalyviai koncertuos ne tik Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, bet ir Kretingos bei Palangos bažnyčiose. Taip pat organizuojama įdomi diskusija konkurso dalyviams ir svečiams, numatomi kiti renginiai ir susitikimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi sulaukti didelio žiūrovų dėmesio ir pačiame konkurse, ir konkurso dalyvių koncertuose, o diskusijose laukiama visų choro dirigentų, muzikos mokytojų bei norinčių daugiau sužinoti apie pasaulio ir Europos chorinę muziką bei jos aktualijas.

Konkurso išsamesnę informaciją galima rasti konkurso internetiniame puslapyje www.ssimkus.ku.lt   bei Klaipėdos savivaldybės tinklapyje www.klaipeda.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų