REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrobtą trylikametę paauglę iki sąmonės netekimo daužiusiam ir ją prievartavusiam kauniečiui skirta laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA

31 metų kaunietis Linas Mažeika už grotų praleis 17 metų. Tokį nuosprendį paskelbė Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje vyriškis kaltintas pagrobęs svetimą vaiką, sutrikdęs sveikatą bei prievartavęs.

REKLAMA

Teisme nuteistasis kalbėjo, jog pernai rugsėjo 30 dieną ieškojo savo sugyventinės, tačiau jos neradęs supyko ir savo įtūžį išliejo ant nekuo dėto vaiko.

Pamatęs prie Kauno marių grupę mergaičių, girtas L. Mažeika sustabdė automobilį ir jėga įsodino vieną jų.

Mergaitę nuvežęs į savo namus Palemono gatvėje mušė iki sąmonės netekimo, prievartavo ir tyčiojosi.

Atlikęs juodą darbą, išsviedė auką iš mašinos prie Kauno autobusų stoties. Policijos jau ieškomą mergaitę anksti ryte aptiko praeiviai. Mažametė negalėjo kalbėti, ji buvo ištikta šoko.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai išvežė ją į ligoninę, kur paaiškėjo, kad ji smarkiai sumušta ir išžaginta.

Policijos pareigūnų sudarytas fotorobotas padėjo sulaikyti pagrobėją jau po kelių dienų.

Vėliau paaiškėjo, jog iš vieno praeivio jis dar pagrobė banko mokėjimo kortelių bei asmens dokumentus ir pasisavino pinigų, už kuriuos pirko alkoholio.

Jam buvo patekti kaltinimai svetimo vaiko pagrobimu, mažametės išžaginimu, jos seksualiniu prievartavimu, sveikatos sutrikdymu, taip pat – svetimų asmens dokumentų bei mokėjimo kortelių pagrobimu ir laikymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų