REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors lapkričio pradžioje medžiai ir krūmai jau būdavo numetę lapus, o rudeninės gėlės vos laikydavo galvas, šiuo metu netoli už Panevėžio miesto galima išvysti raudonuojančias aguonas. Nemaža dalis jų dar tik skleidžiasi.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprastu gamtos reiškiniu susižavi ne vienas pro šalį važiuojantis vairuotojas: paėmęs fotoaparatą, jis brenda į raudonų žiedų lauką.

REKLAMA

Žydinčių aguonų lauką Lietuvoje pamatyti nėra labai lengva, ką jau kalbėti apie lapkričio pradžią. Tačiau gamtininkai tokį reiškinį vadina įmanomu dėl klimato svyravimo ir užsitęsusio rudens. Pastaruoju metu šiltas oras ir saulė lepino ne tik gyventojus, bet ir augalus. Todėl nieko nuostabaus, jei kai kurių gyventojų daržuose braškės ar žemuogės vis dar mezga uogas. Šįmet ruduo gana šiltas, dėl to augalai pradeda antrą vegetacijos laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli Berčiūnų gyventojai dar spalio pabaigoje mėgavosi ant jų namo augančiomis žemuogėmis. Ant berčiūniečių namo aukštai virš žemės įsitaisęs žemuogių kerelis sėkmingai atlaikė jau ne vieną šalną. Spalio pabaigoje ant aukštybėse žaliuojančio krūmo dar buvo ir žalių uogų, ir žiedų.

Neseniai į redakciją skambinęs vyras džiaugėsi miške radęs kelis grybus. Mokslininkai nesistebi, kad neįprastose vietose išauga įvairiausi augalai, ir tvirtina: jei tinka sąlygos, užtenka drėgmės ir maisto medžiagų, jų galima išvysti bet kur.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų