REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miesto tarybos posėdyje, kuris įvyks ketvirtadienį, Kauno politikai turės apsispręsti, ar pritarti valstybės lėšų skyrimui kompensuoti išlaidas užsienyje, Didžiojoje Britanijoje, žuvusio jauno vyro artimiesiems, parsigabenusiems palaikus laidojimui Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas šiuo klausimu šiemet bus priimamas jau devintą kartą. Pernai per visus metus Kauno miesto taryba savo sprendimais nulėmė kompensacijų skyrimą trylikos užsienyje žuvusių ar mirusių kauniečių artimiesiems.

REKLAMA

Kaip agentūrai ELTA pirmadienį aiškino Kauno miesto tarybos administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė, kompensacijoms lėšas tokiais atvejais iš savo biudžeto skiria valstybė. Tačiau pagal 2003 metais priimtą Vyriausybės nutarimą, kiekvieną konkretų sprendimą turi patvirtinti Savivaldybės taryba.

Kompensacijų dėl mirusių artimų asmenų, Lietuvos Respublikos piliečių, palaikų pargabenimo iš užsienio gali tikėtis šeimos, kurių kiekvienam nariui per mėnesį tenka ne daugiau nei 1050 Lt pajamų (trys valstybės remiamų pajamų dydžiai). Šeimos turto vertė tokiais atvejais reikšmės neturi.

REKLAMA
REKLAMA

Kompensacijai gauti privalu pateikti dokumentus apie patirtas išlaidas. Kompensuojama ne didesnė nei 7200 Lt suma.

Analizuojant kompensacijų skyrimo dokumentus, galima spręsti, jog karstuose ar urnose iš užsienio dažniausiai į Kauną sugrįžta 22-35 metų amžiaus vyrai, ir neretai jų mirtys būna susijusios su kriminaliniais nusikaltimais.

Iš Jungtinės Karalystės šiemet iki lapkričio pargabenti ir išlaidos vėliau kompensuotos 5 mirusių buvusių kauniečių artimiesiems, iš Norvegijos, Nyderlandų, Airijos – po vienerius palaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų