REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinėje prokuratūroje pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl Policijos departamento veiksmų tiriant teisėjų Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymą, jau sulaikyti du asmenys. Abu jie yra Drąsiau Kedžio bendrininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamojo persekiojimo departamento viršininko pavaduotojas Žydrūnas Radišauksas sakė, jog lapkričio ketvirtą dieną Generalinė prokuratūra pradėjo du ikiteisminius tyrimus. Vienas jų – dėl Policijos departamento pareigūnų tarnybos pareigų neatlikimo, kitas – dėl bendrininkavimo vykdant nusikaltimą.

REKLAMA

Anot Ž. Radišausko, pradėjus tyrimą dėl Policijos departamento pareigūnų veiksmų kol kas apklausti keli pareigūnai – Nusikaltimų tyrimo valdybos buvęs viršininkas Tomas Ulpis, Generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis bei kiti. Vienam jų suteiktas specialaus liudytojo statusas.

„Kol kas niekam įtarimai nepateikti. Tik atlikus tyrimą galima būti pasakyti, kodėl nepranešta apie nusikaltimą Generalinei prokuratūrai“, – sakė Ž. Radišauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas aiškinamasi, ar asmuo, prieš dvejus metus atvykęs į Policijos departamentą, sakė tuos pačius žodžius, kaip ir prieš kelias dienas Generalinėje prokuratūroje.

Apie kitą tyrimą, kurį pradėjo Generalinė prokuratūra, kalbėjo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis.

Pasak jo, pradėjus tyrimą, sekmadienį sulaikyti du asmenys, kurie, kaip įtariama , veikė išvien su Drąsiumi Kedžiu. Vienas įtariamasis suimtas mėnesiui, kitas – dešimčiai dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Abudu yra įtariami tuo, kad padėjo dviejų žmonių nužudyme.  Mes jau anksčiau turėjome informacijos apie tai, kad  D. Kedys veikė grupėje, turėjo bendrininkų. Pastarosiomis dienomis mes gavome daugiau papildomos informacijos apie konkrečius asmenis ir manoma, kad duomenys iš dalies pasitvirtino. Jiems pateikti įtarimai dėl bendrininkavimo padėjus nužudyti du žmones“, – I. Mikelionis.

Anot jo, kol kas tyrimo duomenys yra slepiami nenorint pakenkti tyrimui.

Taip pat skaitykite:

Generalinis komisaras apie D. Kedžio bylą: kriminalinėje policijoje yra problemų

Policijos departamentas: prokurorai surengė provokaciją

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų