REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kada pagalvojote, koks svarbus žodelis yra BET? Pavyzdžiui sakote, ,,Jaučiuosi sustambėjusi, lankyčiau sporto klubą, bet visai neturiu tam laiko“. Pirmosios sakinio dalies paprastai galima nė nesiklausyti, nes iš karto aišku, kad viskas kas jums atrodo yra svarbu ir lemiama, bus pasakyta po BET.  Deja dažnai pasirodo, kad po tuo trumpu BET  mes slepiame ne tikrus, pagrįstus argumentus ar priežastis, o savo baimes, tingėjimą, nepasitikėjimą, nenorą domėtis ir ieškoti sprendimų.

Ar kada pagalvojote, koks svarbus žodelis yra BET? Pavyzdžiui sakote, ,,Jaučiuosi sustambėjusi, lankyčiau sporto klubą, bet visai neturiu tam laiko“. Pirmosios sakinio dalies paprastai galima nė nesiklausyti, nes iš karto aišku, kad viskas kas jums atrodo yra svarbu ir lemiama, bus pasakyta po BET.  Deja dažnai pasirodo, kad po tuo trumpu BET  mes slepiame ne tikrus, pagrįstus argumentus ar priežastis, o savo baimes, tingėjimą, nepasitikėjimą, nenorą domėtis ir ieškoti sprendimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie penkis pagrindinius dantų gydymą implantais liečiančius BET kalbamės su 12 metų dantų implantavimo praktiką turinčiu, pirmaujančios pasaulyje odontologijos kompanijos ,,Nobel Biocare“ lektoriumi Rytų Europos šalims gyd. Broniumi Sidaravičiumi ir jo pacientėmis: Dubline gyvenančia prekybininke Birute Mackevičiene ir palangiške valstybinės įmonės tarnautoja Sonata Balsiene.

REKLAMA

BET Nr.1 ,,Žinau, kad dantų implantai yra naujausias būdas atkurti prarastus dantis, BET nedarysiu to, nes tiek pati operacija, tiek pooperacinis laikotarpis yra labai skausmingi ir nemalonūs.

Gyd. Br.Sidaravičius

Dantų implantavimo eiga ir sėkmė visų pirma priklauso nuo to, kokius konkrečiai implantus naudojame ir  kokias gydymo galimybes jie teikia. Esu išbandęs praktiškai visus Lietuvos rinkoje siūlomus implantus. Pasirinkau švediškus „Nobel Biocare". Šios kompanijos sukurti dantų implantavimo metodai visų pirma skirti paciento fiziniam ir emociniam patogumui. Unikalių implantavimo metodikų dėka, chirurginė intervencija yra minimali, todėl pacientui neskauda, netinsta, nekraujuoja dantenos ir nereikia gerti antibiotikų. Net 99 procentai procedūrų su „Nobel Biocare“ implantais yra sėkmingos.

REKLAMA
REKLAMA

B. Mackevičienė

Prieš dešimt metų man prasidėjo į paradantozę panaši liga, kurios paaiškinti ir tinkamai gydyti nesugebėjo nė vienas valstybinės poliklinikos dantų gydytojas. Dantys ėmė klibėti ir kristi. Vienintelis dalykas, ką man siūlė odontologai - klijuojami prie dantenų protezai. Negalėjau su tuo susitaikyti. Aš juk jauna moteris! Kai užsiminiau apie dantų implantus, man patarė juos visam laikui užmiršti, nes, tai skausminga ir sudėtinga operacija, o be to, pasak jų, esant mano ligai, implantai nesilaikys. Mano patirtis pilnai paneigė jų žodžius. Pirmadienį Vilniuje man įsodino implantus, tą pačią dieną  grįžau į Dubliną ir antradienį jau buvau darbe. Nebuvo jokių skausmų nei per procedūrą nei po jos, negėriau jokių antibiotikų ar nuskausminamųjų. Iš tiesų, po visko atrodžiau ir jaučiausi kaip naujai gimusi. Artimieji, pamatę mane po sugrįžimo tepasakė – ,,Vau!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Balsienė

Galiu taip pat drąsiai paneigti šį ,,bet“. Jau po vieno apsilankymo išėjau su naujais dantimis, nei tino, nei skaudėjo. Šie implantai ir gydytojas – tai dievo dovana žmonėms.

BET Nr.2 ,,Norėčiau įsidėti implantą vietoje sugedusio priekinio danties, BET jį pašalinus, kol sugis, turėsiu vaikščioti su ,,skyle“ tarp dantų“.

B.Mackevičienė

Mano istorija kaip tik apie tai. Vieną dieną staiga pamačiau, jog saujoje laikau savo dantų tiltą, kuris buvo pritvirtintas prie priekinių nuosavų dantų, kurie, neišlaikę apkrovimo nulūžo kartu su visa prie jų pritvirtinta ,,įranga“. Gyvenu Dubline, todėl visų pirma kreipiausi pas vietos gydytojus. Pasakė, kad reikia šalinti šaknų likučius. Paklausiau – o kas po to? Pasiūlė tradicinį implantavimą, kai pašalinus savus sugedusius dantis reikia kelis mėnesius laukti, kol užgis ir tik tada implantuoti. Dirbu parduotuvėje, aplink nuolat žmonės, reikia bendrauti, šypsotis - apie tai negalėjo būti nė kalbos! Apimta nevilties paskambinau pasiguosti sesei į Lietuvą. Ir išgirdau atsakymą, kuris man buvo kaip tikras stebuklas. ,,Nieko tu nerauk“, - pasakė ji,- važiuok pas mus, mano vyras įsidėjo implantus iš karto po dantų pašalinimo“. Taip ir padariau. Vieno vizito metu  man buvo pašalinti sugedę nuosavi dantys, sudėti implantai ir prie jų pritvirtinti nauji dantys.

REKLAMA

S. Balsienė

,,Nobel Biocare" implantus man parekomendavo artima draugė odontologė, taip pat dirbanti su implantais, tik su pigesniais ir teikiančiais mažiau dantų gydymo galimybių. Įvertinusi mano dantų būklę, ji atvirai ir draugiškai pasakė, kad situacija per daug sudėtinga, kad galėtų mane gydyti su savo implantais. Paklausiau jos ir jau po vieno vizito išėjau su naujais dantimis.

Gyd. Br.Sidaravičius

Vienas iš unikalių ,,Nobel Biocare“ dantų atkūrimo metodų – momentinis implantavimas. Tai  galimybė įsodinti implantą į ką tik pašalinto danties vietą. O tai reiškia, žmogui nereikia būti nė dienos be danties. Implantas paprastai įsodinamas per 10–15 minučių. Ant jo iš karto pritvirtinami gražūs laikini dantukai, po kelių mėnesių jie pakeičiami nuolatiniais, nuo natūralių nesiskiriančiais, dantimis. Taip maksimaliai sutrumpinamas gydymo laikas, išvengiama siūlių ir papildomų chirurginių intervencijų. Pacientas, vos pakilęs nuo odontologo kėdės, gali gyventi įprastu ritmu.

REKLAMA

BET Nr.3. ,,Baigia iškankinti tie nuimami protezai, BET norint pakeisti juos naujais dantimis ant implantų bus reikalingas labai sudėtingas, brangus  ir ilgas gydymas“.

Gyd. Br.Sidaravičius

Visus dantis praradusiems žmonėms taikoma kita unikali „Nobel Biocare“ metodika - All-on-4 (išvertus iš anglų kalbos - visi ant keturių). Pilnam vieno žandikaulio dantų atkūrimui, vietoje tradiciškai sriegiamų 6-8 dantų implantų, naudojami tik keturi. Tai iš esmės keičia viso gydymo eigą ir kaštus. All-on-4 leidžia išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų, nes implantai sriegiami į tas žandikaulio vietas, kuriose praktiškai visada užtenka kaulo. Jau po vieno vizito pacientas išeina su naujais dantimis. Dėl gydymo paprastumo praktiškai neegzistuoja nei amžiaus, nei bendros paciento sveikatos būklės apribojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenuimami dantys ant dantų implantų visiškai atkuria kramtymo funkciją, netrukdo kalbėti, netrikdo skonio jutimų. Jie atrodo kaip natūralūs ir yra lengvai prižiūrimi. Sudėjus implantus pasikeičia ne tik fizinė žmogaus savijauta, bet ir emocinė būsena, bendravimas su aplinkiniais. Su šiais naujais dantimis protezus iki tol nešioję žmonės visam gyvenimui išsivaduoja ne tik iš fizinių, bet ir dvasinių kančių.

BET Nr.4. ,,Noriu įsidėti dantų implantus, daryčiau tai kad ir šiandien, BET neturiu tam pinigų“ .

Gyd. Br.Sidaravičius

Dabar yra puiki galimybė dantų implantavimo paslaugas pirkti išsimokėtinai. Medicinos lizingas leidžia suteikti dantų gydymo paslaugas per trumpiausią laikotarpį, išvengiant ilgo gydymo ir procedūrų atidėliojimo. Atsakymą dėl gydymo finansavimo pacientas gauna neišeidamas iš odontologijos klinikos.

REKLAMA

Pirmiausia sudaromas gydymo planas, įvertinama, kiek tai kainuos. Tada klinikos darbuotojai internetu kreipiasi į lizingo bendrovę ir per keletą minučių gaunamas atsakymas dėl galimo finansavimo. Nereikia laidavimo, nereikia mokėti jokių administracinių mokesčių, o metinė palūkanų norma - tik 8 proc. Norint yra galimybė grąžinti paskolą anksčiau sutarto laiko nemokant jokių baudų.

BET Nr.5. ,,Gal ir neblogai tie dantų implantai, BET gal neverta, kaina nemaža, o, praeis kažkiek laiko, ir vėl teks kažką naujo daryti“.

B. Mackevičienė

Kalbėdama apie šio gydymo vertę visų pirma noriu pabrėžti gražių tvarkingų dantų svarbą žmogaus psichologinei, emocinei būsenai. Nauji dantys ant implantų išvadavo mane nuo 10 metų trukusių fizinių ir moralinių kančių. Kiekviena panikoje ir strese dėl prarandamų dantų išgyventa diena ,,kainavo“ tiek sveikatos ir nervų, kad, turėdama galimybę pasirinkti greitą, neskausmingą ir patikimą sprendimą, iš karto juo pasinaudojau. Dabar gyvenu naują gyvenimą. Ir kas svarbiausia  - šypsausi ne tik aplinkiniams, bet visų pirma patinku ir šypsausi pati sau. O tai, patikėkite, labai svarbu.

REKLAMA

S. Balsienė

Aš taip pat buvau puolusi į baisią depresiją. Kiekvieną rytą pabusdavau su didele baime, ar mano priekiniai dantys vis dar vietoje. Pradėjusi kapitališkai tvarkyti visą burną ėmiau sveikti morališkai. Nepriklausomai nuo to, kuo tu savo gyvenime užsiimi, tvarkingi dantys yra tiesiog būtini, tam kad jaustumei pasitikėjimą savimi.

Gyd. Br. Sidaravičius

Manau neprotinga būtų taupyti savo sveikatos sąskaita. Aišku galima bandyti laukti ir taupyti, ieškoti pigesnių, bet laikinų ir nepatikimų sprendimų. Bet dažnai iš pirmo žvilgsnio pigesnis sprendimas tampa sudėtingu ir ilgu gydymu.  „Nobel Biocare“ savo implantams suteikia viso gyvenimo garantiją. Naujieji dantys gali tarnauti iki gyvenimo pabaigos, reikia tik tinkamai juos prižiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Man trūksta kelių krūminių dantų, BET jų nesimato, todėl apsieisiu be implantų“,- mano dauguma. Deja, tai ne išsigelbėjimas. Mat dėl šių dantų trūkumo blogiau sukramtomas maistas, todėl trinka virškinimas, toje vietoje nyksta žandikaulis, pasislenka ša (nuotr. Organizatorių),,Man trūksta kelių krūminių dantų, BET jų nesimato, todėl apsieisiu be implantų“,- mano dauguma.  Deja, tai ne išsigelbėjimas. Mat dėl šių dantų trūkumo blogiau sukramtomas maistas, todėl trinka virškinimas, toje vietoje nyksta žandikaulis, pasislenka šalimais esantys dantys – visa tai atsispindi veide, nes keičiasi veido bruožai. Atrodome vyresni nei iš tikrųjų. Ar to norime?(nuotr. Organizatorių)

,,Negaliu pasakyti nė vieno BET prieš šiuos ,,Nobel Biocare” implantus“. S. Balsienė (nuotr. Organizatorių),,Negaliu pasakyti nė vieno BET prieš šiuos ,,Nobel Biocare” implantus“. S. Balsienė (nuotr. Organizatorių)

Bronius Sidaravičius www.nobelsypsena.lt (nuotr. Organizatorių)Bronius Sidaravičius www.nobelsypsena.lt (nuotr. Organizatorių)

www.nobelsypsena.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų