REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos verslininkas Džulianas Melanis (Giuliano Melani) paragino šalies gyventojus padengti valstybės skolą savo lėšomis. „Tuscan financial services“ vadybininkas apmokėjo tokią reklamos skiltį laikraštyje „Corriere Della Sera“, kur išdėstė savo siūlymus, kaip šalis galėtų išsikapstyti iš skolų krizės, rašo „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės skolos aptarnavimas kasmet Italijos biudžetui kainuoja 260-270 mlrd. eurų. Dž Melanio skaičiavimais, tam, kad būtų sumokėtos skolos palūkanos, kiekvienas italas turėtų skirti po 4,5 tūkst. eurų. Laikraščio straipsnyje verslininkas priminė, kad dėl krizės kalti ir patys italai, „pasitikėję politikais“ ir „pernelyg daug išlaidavę“. Apie tai, kaip į Dž. Melanio pasiūlymą reagavo Italijos vyriausybė, nepranešama.

REKLAMA

Italijos valstybės skola sudaro 1,9 trln. eurų - 120 proc. šalies BVP. Tai vienas blogiausių rodiklių tarp euro zonos šalių. Šalies valdžia ne kartą žadėjo imtis antikrizinių priemonių, skirtų valstybės skolai sumažinti. Antikrizinis planas buvo parengtas lapkričio 2 dieną, artimiausiu metu jis turėtų būti pateiktas šalies parlamentui svarstyti.

Siekdamas sumažinti valstybės išlaidas Italijos premjeras Silvijus Berluskonis (Silvio Berlusconi) pasiūlė iki 2026 metų pailginti pensinį amžių iki 67 metų, privatizuoti valstybės turtą, taip pat įtraukti kai kurias pataisas į darbo įstatymus, supaprastinančias darbuotojų atleidimo tvarką. S. Berluskonio pasiūlymus griežtai kritikavo jo politiniai varžovai, o šalies profsąjungos pasisakė prieš siūlomas darbo įstatymų pataisas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų