REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atnaujintas keturių baudžiamųjų bylų buvusios Ukrainos premjerės Julijos Tymošenko atžvilgiu tyrimas, pranešė pirmadienį naujienų agentūra „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

Visos jos susijusios su J. Tymošenko veikla vadovaujant kompanijai „Ukrainos bendrosios energetikos sistemos“ praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje. Bylos buvo nutrauktos šio dešimtmečio pradžioje.

REKLAMA

Anksčiau Ukrainos generalinio prokuroro pirmasis pavaduotojas Renatas Kuzminas teigė, kad tiriamos trys baudžiamosios bylos J. Tymošenko atžvilgiu.

Viena iš baudžiamųjų bylų susijusi su „Ukrainos bendrųjų energetikos sistemų“ skolomis Rusijos gynybos ministerijai. Įsiskolinimas sudaro kelis milijonus dolerių. Be to, J. Tymošenko buvo kaltinama dujų kontrabanda, vengimu mokėti mokesčius ir korupcija, bet kuriuos konkrečiai epizodus tyrėjai nusprendė išnagrinėti dar kartą, nežinoma.

2011 metų spalį J. Tymošenko buvo nuteista septynerius metus kalėti už įgaliojimų viršijimą sudarant dujų tiekimo sutartis su Rusija 2009 metais. Buvusi Ukrainos premjerė ketina apskųsti šį nuosprendį iki lapkričio 14 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų