REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė kriochirurgijos draugija aukso medaliu įvertino chirurgą J. Prušinską už praktinį indėlį į kriomedicinos sritį ir jo pasiūlytą operacijos būdą. Kriochirurgija – tai šalčio naudojimas chirurgijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kas antri metai vykstančiame Tarptautinės kriochirurgijos draugijos kongrese Vienoje šįmet Lietuvai atstovavo vienintelis šalyje sertifikuotas kriologas J. Prušinskas su patentuota žiedinės kriochirurgijos metodika.

REKLAMA

Lietuvių gydytojo pasiūlytas radikalus, kosmetiškai optimalus pakitusių apgamų šalinimo būdas sulaukė didžiulio susidomėjimo ir buvo įvertintas aukščiausiu Tarptautinės kriochirurgijos draugijos apdovanojimu. J. Prušinskas išrinktas į Tarptautinės kriochirurgijos draugijos direktorių valdybą.

ISC kongresuose klinicistai ir mokslininkai iš viso pasaulio susirenka pasidalinti pasiekimais naujoje ir vienoje perspektyviausių medicinos sričių – kriochirurgijoje. Šiais metais aktyviausi kriochirurgai rinkosi į Austrijos sostinę Vieną. Gausiausios delegacijos buvo iš Kinijos ir Japonijos. Unikalias metodikas ir teikiančius vilčių rezultatus demonstravo Argentinos, Indonezijos, JAV, Rusijos, Ukrainos ir kitų šalių kriochirurgijos specialistai.

Prieš dvejus metus Lietuvos kriochirurgijos kūrėjai gydytojai Vytautas Čepulis, Jonas Lauraitis, Narimantas Balčiūnas ir J. Prušinskas buvo apdovanoti Tarptautinės kriochirurgijos draugijos antro laipsnio diplomu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų