REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio žirginio sporto gerbėjai šokiroti – pasaulio taurės etape Veronoje vienas garsiausių ir tituluočiausių planetoje žirgų – Hicksteadas – iš karto po pasirodymo susmuko po olimpinio čempiono kandiečio Erico Lamaze kojomis ir nugaišo, rašo „Sport Bild“.

REKLAMA
REKLAMA

„Hicksteadas buvo ypatingas. Užjaučiu Ericą ir visus, kurie susidūrė su šiuo puikiu žirgu. Tai didelė netektis“, – pareiškė tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) prezidentė princesė Haya.

REKLAMA

Tūkstančiai žiūrovų ir pasaulio žirginio sporto elitas buvo dramatiško incidento arenoje liudininkai. Varžybos buvo nutrauktos, nugaišusio žirgo garbei buvo paskelbta tylos minutė.

Žirgas Hicksteadas ir E. Lamaze (nuotr. SCANPIX)Žirgas Hicksteadas ir E. Lamaze (nuotr. SCANPIX)

Buvęs Europos čempionas Marco Kutscheris, startavęs prieš E. Lamaze, sunkiai rinko žodžius: „Esu šokiruotas. Šis žirgas per pastaruosius metus buvo tarsi etalonas. Visi į jį lygiavosi.“ E. Lamaze su Hicksteadu laimėjo 2008 metų Pekino olimpinį auksą ir 2010 metų pasaulio čempionato bronzą.

Nelaimė įvyko iš karto po pasirodymo arenoje. Veterinarai buvo pasirengę suteikti pagalbą, tačiau 15 metų žirgas nugaišo iš karto. Mirties priežastis – neaiški, turėtų paaiškėti per artimiausias dienas. Veronoje vyko ketvirtasis pasaulio taurės etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų