REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus savaitei iki valstybės remiamų paskolų sutarčių pasirašymo pabaigos į bankus dar nesikreipė daugiau nei 1700 studentų, pageidavusių tokios rūšies paskolos ir kuriems buvo patvirtinta valstybės garantija. Valstybinis studijų fondas informuoja, kad šį rudenį buvo atrinktos 7259 studentų paraiškos valstybės remiamoms paskoloms gauti, tačiau kol kas pasirašyta tik 5525 paskolų sutarčių.“Studentai, norintys gauti valstybės remiamas paskolas, privalo iki šio penktadienio, lapkričio 11 d. kreiptis į pasirinktą banką dėl paskolos sutarties pasirašymo, - ragino Milda Papinigienė, vyriausioji Valstybinio studijų fondo specialistė. – Nereikėtų visko palikti paskutinei minutei arba galvoti, kad vėluojantiems bus daromos kokios nors išimtys".

REKLAMA
REKLAMA

Su savimi reikia turėti galiojantį asmens dokumentą. Apie tai, ar skirta paskola, studentai gali sužinoti fondo tinklalapyje www.vsf.lt, pasirinkęs nuorodą „Paskolos studentams" ir prisijungę prie savo prašymo-anketos.

REKLAMA

Šiais metais valstybės remiamas paskolas teikia 6 bankai: "DnB Nord", "Nordea", "Snoras", "Swedbank", „Šiaulių“ ir „Ūkio“. Studentai gali kreiptis į bet kurį iš šių bankų, nepriklausomai nuo to, kuriame banke jie ėmė paskolą praėjusiais metais, ar per kurį banką autorizavosi, pildydami prašymą-anketą.

Paskolos sutartys pasirašomos ne vėliau kaip per tris dienas nuo dokumentų pateikimo bankui. Bankas turi teisę atsisakyti su studentu pasirašyti valstybės remiamos paskolos sutartį, paaiškėjus faktams apie studento ankstesnių skolinių įsipareigojimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji paskolos dalis išmokama per 3 darbo dienas po sutarties pasirašymo: paskolos studijų kainai atveju - į aukštosios mokyklos sąskaitą, paskolos gyvenimo išlaidoms ir dalinėms studijoms pagal tarptautines (tarpžinybines) sutartis atveju - į paskolos gavėjo sąskaitą.

Studentai turėtų atkreipti dėmesį, jog bankų sąlygos skiriasi. Bendroji informacija yra skelbiama fondo tinklalapyje, tačiau konkrečias sąlygas galima sužinoti tik nuvykus į bankų skyrius. Paskolas studentai gali imti litais arba eurais.

Studentai taip pat turėtų žinoti, kad kreipiantis į banką dėl sutarties pasirašymo, negali būti jokių tuo metu nevykdomų finansinių įsipareigojimų pagal anksčiau sudarytas valstybės remiamų paskolų sutartis. Tol kol nebus panaikinti įsiskolinimai, naujos sutarties studentas pasirašyti negalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipiame dėmesį į tai, kad asmenys, kuriems yra siūloma sudaryti valstybės remiamos paskolos sutartis, ar kurie jau yra sudarę sutartis, turėtų nedelsiant informuoti fondą apie studijų pasikeitimus.

Apie Valstybinį studijų fondą

Valstybinis studijų fondas yra valstybės biudžetinė įstaiga, administruojanti finansinę paramą studentams. Savo veiklą Fondas pradėjo 1993 metais Lietuvos Respublikos Vyriausybei įsteigus Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą. Patvirtinus naujus nuostatus, keitėsi Fondo funkcijos. Valstybinis studijų fondas nuo 2010 m. sausio 1 d. nebevykdo funkcijų, susijusių su paramos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektams teikimu, tačiau įgijo naujų funkcijų, susijusių su finansine parama studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų