REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija kartu su Lietuvos ambasada Japonijoje lapkričio 26-gruodžio 4 dienomis rengia konsulinę misiją į Melburną ir Sidnėjų – Australijoje gyvenantiems Lietuvos piliečiams bus teikiamos konsulinės paslaugos.

REKLAMA
REKLAMA

Konsulinės misijos metu bus priimami Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų prašymai dėl pasų keitimo ir išdavimo, Lietuvos pilietybės, užsienyje sudarytų civilinės būklės aktų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje ir Lietuvos piliečių, išvykusių iš Lietuvos ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui, gyvenamosios vietos deklaracijos.

REKLAMA

Tai trečioji konsulinė misija į Australiją. 2009 metais vykusios misijos metu atlikta daugiau nei 160 konsulinių paslaugų. 2010 metais suteiktų konsulinių paslaugų skaičius padidėjo apie 40 procentų.

Išvažiuojamosios konsulinės misijos organizuojamos nuo tada, kai nuo 2009 metų birželio 29 dienos į Lietuvos pasą papildomai elektroniniu būdu pradėta įrašinėti asmens biometrinius duomenis ir pirštų atspaudus. Konsuliniai pareigūnai vyksta į tuos regionus, kur yra didelės lietuvių bendruomenės ir nėra Lietuvos diplomatinės atstovybės ar konsulinės įstaigos.

Australijoje gyvena apie 10 tūkst. lietuvių kilmės asmenų. Australijos lietuviams konsulinės paslaugos teikiamos Lietuvos ambasadoje Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų