REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baudžiamojo kodekso pataisų projekto iniciatoriai siūlo grafitų piešėjams skirti viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisas pateikusio konservatoriaus Audroniaus Ažubalio teigimu, siūloma įteisinti baudžiamoji atsakomybė turėtų pristabdys miestų sienas bjaurojančius piešėjus.

REKLAMA

„Kaip rodo ES patirtis, mano įvardintos griežtesnės nuostatos padės užkirsti kelią tolimesniems įstatymo pažeidinėjimams bei leis sutaupyti valstybei nemažą sumą pinigų, ilgainiui paskatins visuomenės sąmoningumą bei pagarbą svetimai nuosavybei, valstybės istoriniam, kultūriniam paveldui“, – tvirtina užsienio reikalų ministras A. Ažubalis.

Pataisai prieštaravę Seimo nariai abejojo, ar siūloma baudžiamoji atsakomybė yra adekvati už tokius prasižengimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai štai jūsų sūnus tą padaro ir nori po to dirbti valstybės tarnyboje, teisėju ir t. t., reikia nepriekaištingos reputacijos, o jos jau nėra. Tai ar neužtenka administracinės atsakomybės? Gal griežtinkim administracinę atsakomybę?“, – siūlo Seimo narys Vidmantas Žiemelis.

„Atsakysiu labai paprastai. Mano iniciatyva kaip vilniečio, kaip žmogaus, kurio trečia karta gyvena Vilniuje. Ir kai aš matau žalojant mūsų istorinį ir kultūrinį paveldą, tai, gerbiamas Žiemeli, aš galvoju, kad jokių šalutinių inspiracijų man nereikia“, – sako A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime daug teisės aktų ir nesvarbu, kuriame iš jų yra įrašyta, bet ar jis sulauks atsakomybės, ar jis bus nubaustas, ar bus pareikalauta atlyginti jo padarytą žalą ir tai yra svarbiausias dalykas, o surašyti į Baudžiamąjį kodeksą visokius piešinius, terliones ir pan., aš manau, yra beprasmiška“, – teigia Seimo narys Vytautas Gapšys.

Pagal siūlomas pataisas, tas, kas sugadins svetimą turtą piešdamas užrašus, ženklus ar vaizdus ant fasadų, transporto priemonių, viešųjų kelių ar gatvių įrengimų, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir būtų baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pasak projekto iniciatorių, 2007–2009 metais miestų tepliotojų nuostoliai savivaldybėms sudarė 2 milijonus litų. Šiuo metu už tai taikoma administracinė atsakomybė.

Arnas MAZĖTIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų