REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi bendraminčiai klasikinės muzikos mylėtojai kviečiami į festivalio „Alternatyva 2011 – Šeima“ koncertus.

REKLAMA
REKLAMA

Jie vyks šių metų:

lapkričio 9 d. 18 val. Panevėžio Muzikiniame teatre;

lapkričio 10 d. 18 val. Kaune, Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje;

lapkričio 11 d. 17 val. Vilniuje, Lietuvos Mokslų Akademijos didžiojoje salėje.

Festivalis „Alternatyva“ organizuojamas nuo 2001 metų. Visi ankstesni „Alternatyvos“ festivaliai gvildeno visuomenei aktualias temas. Šiais metais, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į šeimos institucijos svarbą, ugdant dvasinius, intelektinius ir meninius jaunosios kartos gabumus, festivalis skiriamas šeimai plačiausia šio žodžio prasme.

REKLAMA

Festivalio rengėjai, tęsdami tradiciją, klasikos gerbėjams suteiks išskirtinę progą pasimėgauti aukščiausios kokybės atlikėjais bei spalvinga koncertų programa. Ją sudaro retai Lietuvoje atliekami M. Ravel, G. Fauré, J. Brahms kūriniai, o jų išpildymas patikėtas tarptautinį pripažinimą pelniusiems atlikėjams, 1991 m. Hamburge susibūrusiems į fortepijoninį trio „Coloris“.

Festivalio meno vadovas Martynas Švegžda von Bekker džiaugiasi galėdamas kartu su klasikos mylėtojais pasidalinti ne tik šių metų festivalio koncertais, bet ir atieities planais. Anot jo,  „Matydamas poreikį daugiau rūpintis Lietuvos ateitimi, Lietuvos gabiausiu jaunimu, kaip šio renginio vedlys keičiu „Alternatyvos“ strategiją iš kultūrinės-pažintinės bei laisvalaikio praleidimo į kultūrinę-edukacinę ir Lietuvos vaikų-jaunimo pasaulyje prisistatymo strategiją. Tikiu, kad ši „Alternatyvos“ nauja kultūrinė-pilietinė-patriotinė veiklos kryptis jau po kelių metų atneš savo pirmuosius vaisius ir jaunimas atras savo terpę ir reikiamą palaikymą Lietuvoje jos nepalikdami!“ - dėstė idėjos autorius Martynas Švėgžda von Bekkeris.

Nuo šiol „Alternatyva“ veiks išvien kartu su asociacija „Neatrastų talentų festivalis“, kurio pirmininkė yra Elena Masalskienė. Bendra veikla bus siekiama atrinkti gabiausią Lietuvos jaunimą. Jam bus suteikta galimybė tobulėti, lankant meistriškumo kursus, dalyvaujant įvairaus pobūdžio kūrybinėse dirbtuvėse. Jaunųjų talentų išugdyti pasiekimai atsiskleis „Alternatyvos“ festivalio koncertuose, parodose, viešuose pasirodymuose Lietuvoje ir už jos ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų