REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma žmonių nuomonę apie jus susidaro vos tik jus pirmą kartą išvydę. Ir greičiausiai jų įspūdis apie jus daugiau niekada ir nebepasikeis. Tad, anot „Forbes“, yra itin svarbu sudaryti tinkamą pirmąjį įspūdį - juk tam jūs turite vos vieną progą.

REKLAMA
REKLAMA

Princetono universiteto psichologas Alexas Todorovas ir jo kolegė Janine Willis atliko bandymą – atsitiktiniams žmonėms rodė trumpą, vos kelių mikrosekundžių trukmės, video medžiagą apie skirtingus politinius kandidatus. Tyrimo dalyviai, su politiniais kandidatais susipažinę vos per kelius akimirksnius, turėjo nuspręsti, kurie iš šių kandidatų rinkimuose pasirodys sėkmingai, o kurie liks nieko nepešę. Bandymo rezultatai parodė, jog vos kelių dešimtųjų sekundės dalių užteko, jog tyrimo dalyviai sugebėtų pakankamai tiksliai nuspėti jiems nepažįstamų žmonių galimybes laimėti rinkimus – atsakymų tikslumas siekė 70%. Tad mokslininkai padarė išvadą, jog pirmasis įspūdis apie naują žmogų gali būti itin tikslus.

REKLAMA

Taigi kaip nepažįstamiems žmonėms palikti teigiamą pirmąjį įspūdį? Kaip priversti žmones pamatyti tikrąjį jūsų veidą jau pirmosios pažinties metu? „Forbes“ pateikia keletą patarimų, į ką reikėtų atkreipti dėmesį pirmą kartą bendraujant su naujais žmonėmis:

Išsiaiškinkite tikruosius savo ketinimus

Svarbiausias dalykas prieš užmezgant naujas pažintis yra išsiaiškinti, ko jūs iš tikrųjų tikitės ir norite iš bendravimo su naujais žmonėmis. Aiškus savo norų numatymas padės jums palikti teigiamą ir nesuvaidintą įspūdį apie save. Tad prieš eidamas į svarbų susitikimą, konferenciją ar draugų vakarėlį išsiaiškinkite, su kokiais žmonėmis jūs norėtumėte susipažinti ir bendrauti, bei kokio pobūdžio bendravimo jūs tikitės. Tai turėtų padėti jums tinkamai apsibrėžti savo veiksmus konkrečiose naujų susitikimų situacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirūpinkite tinkamomis savo aprangos detalėmis

Drabužiai, makiažas, papuošalai, laikrodis ar batai yra itin svarbios detalės, pagal kurias žmonės nusprendžia ir apie jų savininko asmenybę. Rekomenduotina, jog rengtumėtės savo mėgstamais drabužiais ir dėvėtumėte tuos aksesuarus, su kuriais jaučiatės geriausiai. Kita vertus, nepamirškite pasikonsultuoti ir su savo artimais draugais, kurių patarimai padės geriau apsispręsti dėl jūsų aprangos. Vyrai dažnai net nepagalvoja, jog jų dėvimas laikrodis naujai sutiktiems žmonėms gali būti iškalbingesnis nei jų žodžiai. Tas pats taikytina ir moterų rankinėms bei papuošalams. Tad prieš eidami į naują susitikimą, apsirenkite taip, jog jūsų apranga, šukuosena ar makiažas kitiems žmonėms nepaliktų klaidingo ar netinkamo įspūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkreipkite dėmesį į savo kūno kalbą

Kūno kalba – itin reikšmingas bendravimo elementas. Ypač pirmos pažinties metu. Svarbu viskas: ir jūsų laikysena, ir tai, kaip jūs vaikštote ar sėdite. Tad dažnai atidus dėmesys savo kūno kalbai gali labai pagerinti jūsų bendravimą su žmonėmis, o kartu ir pirmąjį įspūdį, paliekamą jūsų naujiems pažįstamiems. Tad nuolatos stebėkite savo kūno elgseną. Pavyzdžiui, galite peržiūrėti video medžiagą, kurioje yra užfiksuotas kasdienis ir natūralus jūsų elgesys. Įsidėmėkite, jog turite kontroliuoti savo kūno kalbą bei visada atkreipti dėmesį į tai, kaip statote kojas ar sveikindamiesi paduodate ranką.

REKLAMA

Venkite blogų dienų

Dažniausiai nutinka taip, jog žmogus, darbe ar namuose praleidęs varginančią dieną, vakare atėjęs į susitikimą ar vakarėlį vis vien niekaip negali nusikratyti savo prastos nuotaikos. O tai aplinkiniai kaip mat ir pastebi. Jūsų perkreiptas, nepasitenkinęs ir susiraukęs veidas, pikti komentarai bei replikos tikrai nepaliks teigiamo įspūdžio sutiktiems žmonėms. Tad jei matote, jog jūsų diena kol kas klostosi itin prastai, geriau nekelkite kojos iš namų ir atidėkite susitikimą su naujais žmonėmis. Jei susitikimo praleisti negalite, pasistenkite bent kiek pagerinti savo nuotaiką, užsiimdami sau miela ir ūpą pakeliančia veikla. Galbūt tai nors kiek atstatys jūsų pakrikusią savijautą.

REKLAMA

Būkite susidomėjęs ir įdomus

Jei jūs iš tiesų nekantraujate susipažinti su naujais žmonėmis bei nuoširdžiai domitės jų asmenybėmis, nauji pašnekovai tai kaip mat pastebės ir įvertins. Kiekvienam iš mūsų yra pasitaikę situacijų, kuomet jau iš pirmojo įspūdžio galime nuspręsti, jog mūsų naujai sutiktas žmogus į susitikimą ar vakarėlį atėjo ne savo noru ir pasitaikius tinkamai progai tuoj pat spruks namo. Tad pirmosios pažinties metu parodykite savo kompanionams, jog iš tiesų domitės jais. Pamatysite, kad tokį jūsų elgesį kaip mat perims ir jūsų pašnekovas. Juk jūsų rodomas dėmesys naująjį pažįstamą turėtų nuteikti maloniai, o tai greičiausiai paskatins jūsų pašnekovą įsitraukti į pokalbį bei parodyti dėmesį ir jums.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų