REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors interviu socialinio tinklo ,,Facebook” įkūrėjas Markas Zuckerbergas dalija retai, paskutiniame savo pokalbyje su žurnalistais jis davė keletą svarbių patarimų pradedantiems verslininkams, rašo portalas inc.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, jums nebūtina įkurti įmonės Silicio slėnyje, kad ji būtų pelninga. Jei galėtų viską pradėti iš naujo, M. Zuckerbergas tikino, kad paliktų ,,Facebook” centrinį biurą Bostone, kur Harvardo universitete ,,Facebook” žengė pirmuosius žingsnius.

REKLAMA

,,Jei pradėčiau dabar, viską daryčiau visai kitaip, bet tuomet apie verslą nieko neišmaniau, - teigė jis interviu ,,Y Startup School”. – Dažnai susidaro nuomonė, kad Silicio slėnyje tiesiog reikia būti, nes ten yra visi geriausi sistemų inžinieriai, puikūs universitetai, rizikos kapitalo fondai, kurie gali padėti įkurti verslą. Bet, mano manymu, tai ne vienintelė vieta verslui. Nuoširdžiai kalbant, jei pradėčiau verslą dabar, likčiau Bostone.”

REKLAMA
REKLAMA

27 metų M. Zuckerbergas pridėjo, kad jei jis nebūtų persikėlęs į Vakarus, ,,Facebook” šiandien būtų visai kitoks.

,,Nieko neišmaniau, bet čia būčiau galėjęs sulaukti pagalbos iš daugybės kitų žmonių”, - tikino M. Zuckerbergas.

Jis prisiminė savo pokalbį su Amazon.com vadovu Jeffu Bezosu apie tai, kaip darbuotojai Sietle vienam darbdaviui dirba kone dvigubai ilgiau nei Silicio slėnyje. ,,Čia žmonės neįsitraukia į veiklą taip giliai”, - sakė M. Zuckerbergas.

Kalbėdamas apie augantį ,,Facebook” konkurentą ,,Google+”, jis teigė seniai besibaiminęs, kad didysis paieškos variklis imsis kurti panašų į ,,Facebook” produktą. ,,Bet pažvelkite kiek laiko jiems prireikė”, - ironizavo M. Zuckerbergas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisimindamas pirmąsias ,,Facebook” dienas, M. Zuckerbergas paneigė keletą filme ,,Socialinis tinklas” parodytų faktų.

,,Nebuvo kaip per filmą, nebuvo jokio alkoholio. Mes tiesiog visi gyvenome drauge bendravome ir stūmėmės į priekį. Tuomet persikėlėme į savo pirmąjį biurą Palo Alto, kur viskas pradėjo panašėti į verslą. Iki tol negalvojome apie kompanijos kūrimą”, - pasakojo ,,Facebook” įkūrėjas.

Jis taip pat kalbėjo ir apie ketinimus ir bandymus nupirkti ,,Facebook”, kaip antai nepavykusį sandorį su ,,Yahoo” 2006 metais. ,,Jei būtume parsidavę ,,Yahoo”, jie vis tiek būtų padarę ką nors kitaip. ,,Jei turite kompanijos viziją, ne parsiduokite, nes jūs neišvengiamai susidursite su pasikeitimais”, - patarė M. Zuckerbergas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų