REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio pabaigoje šalies knygynuose bus pradėta prekiauti balsas.lt žurnalisto Dailiaus Dargio naująja knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas“.

REKLAMA
REKLAMA

Nesumeluoti faktai

Pernai didžiulį šurmulį ne tik literatūros, bet ir organizuotų nusikaltėlių pasaulyje sukėlęs pirmojo lietuviškos mafijos bestselerio „Tikroji Daktarų istorija“ autorius D. Dargis grįžta su įspūdinga šalies kriminalinio pasaulio istorija.

REKLAMA

Kaip ir „Tikrojoje Daktarų istorijoje“, kurios pasirodymui ypač prieštaravo liūdnai pagarsėjusios kriminalinio pasaulio šulu vadinamo Henriko Daktaro šeimos atstovai, naujajame savo darbe autorius pateikia ne išgalvotų, o tikrų faktų, kurių jam pateikė rezonansines kriminalines bylas tyrę buvę ir esami šalies kriminalinės policijos darbuotojai.

Knygoje pasakojama, kad bemaž visas 1990–2000 metais šalyje karaliavusias banditų gaujas buvo apraizgęs saugumo darbuotojų, policijos informatorių, slaptų bendradarbių voratinklis.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje anksčiau niekur neskelbtomis fotografijomis iliustruotoje knygoje pateikiama versija, kad visas gaujas išardė su teisėsaugininkais nusprendę bendradarbiauti jų nariai. Taip žlugo trijų didžiausių Lietuvos nusikalstamų susivienijimų – Kauno Daktarų, Klaipėdos Gaidjurginių ir Panevėžio Tulpinių ilgametės legendos.

„Nors šioje knygoje neišvengiau žudynių temos. Tačiau stengiausi mažiau liesti temos, kas ką ir už ką, kadaise žudė. Juk pagaliau apie tai buvo pakankamai plačiai rašyta ankstesnių metų spaudoje, kolegų knygose, - pasakojo knygos autorius D. Dargis, - Savo naujame darbe didesnį dėmesį skiriau šešėlinio pasaulio ekonominei pusei - koks buvo nusikalstamų gaujų poveikis šalies ūkiui, kooperatininkų, verslo pionierių veiklai. Čia bus pakankamai plačiai parašyta, kaip anuomet garsūs kriminaliniai veikėjai sukaupė pirmus, didelius pinigus. Perskaičius mano knygą daugeliui susidarys įspūdis, kad joks verslas anuomet negalėjo vykti be menkiausios banditų kontrolės. Tiesa, kai kurie jų vėliau patys sublizgėjo kaip žinomi verslo, visuomenės, sporto pasaulio atstovai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauniečių pėdsakai Maskvoje

Skaitytojų itin laukiamoje ir internete plačiai aptarinėjamoje knygoje „Kruvinasis mafijos maršrutas“ bus pateikta plačiajai visuomenei mažai žinoma kriminalistų operatyvinė medžiaga, kad 1995 metais Maskvoje nužudytas populiarus Rusijos televizijos žurnalistas Vladislavas Listjevas galėjo kristi nuo samdomų žudikų iš Lietuvos rankos. Vienas įtariamų smogikų po penkerių metų pats buvo nušautas Kauno centre mažametės dukters ir žmonos akivaizdoje.

Knygos autoriui iki gyvos galvos nuteisti Tulpinių lyderiai nepanoro išpažinti senų nuodėmių, tačiau po ilgų derybų savo praeitimi Lukiškių kalėjime sutiko pasidalyti uostamiesčio garsenybė Sigitas Gaidjurgis.

REKLAMA

D. Dargiui pasiteiravus, kiek kartų klaipėdietis nuteistas iki gyvos galvos, S. Gaidjurgis šiam atsakė: „Aš neatsimenu. Gal keturis.“ Tai daug pasako apie šio asmens šaltakraujiškumą, nes iš tiesų jis buvo nuteistas net šešis kartus.

Paslaptinga vagystė

D. Dargio antroji knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas" prekybos vietose turėjo pasirodyti dar vasaros pabaigoje, tačiau knygos rašymo ir išleidimo darbus privertė atidėti viena nemaloni istorija.

Apie kriminalinį pasaulį nemažai rašantis žurnalistas šių metų gegužę buvo apvogtas Kaune. Jo kuprinę su nešiojamuoju kompiuteriu, kuriame buvo pirmasis naujos knygos rankraštis, pagrobė ir staiga pasišalino, tą vakarą žurnalistą ir jo bičiulius vežęs vienos Kauno taksi bendrovės vairuotojas.

REKLAMA

„Man įdomiausia, ar jis vykdė kažkieno jam pavestą užsakymą, ar tiesiog pats spontaniškai neapgalvotai pasielgė ir tokiais savo veiksmais man sukėlė nemenką materialinę žalą. Liūdniausia ne dėl prarasto kompiuterio, bet dėl jame buvusios informacijos, nuotraukų, kurias iš naujo surinkti man kainavo labai daug laiko ir pastangų", - kalbėjo apvogtas knygos autorius D. Dargis.

Po intensyvių policijos kriminalistų paieškų, įtariamas vagišius nukentėjusiojo knygos autoriaus buvo atpažintas. Tačiau pats taksi vairuotojas tikina, jog tą lemtingą vakarą buvęs namuose ir jokių klientų nevežęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi taksistą atpažino ne tik labiausiai šioje istorijoje nukentėjęs D. Dargis, bet ir jo draugai bei tą vakarą Kauno gatvėse dirbę taksistai, tad šios įžūlios vagystės byla dar iki metų pabaigos turėtų pasiekti teismą.

Nepaisaint to, kad knygos rašymo darbai buvo trumpam sujaukti, naujoji lietuviškos mafijos biblija „Kruvinasis mafijos maršrutas" prekybos vietose turėtų pasirodyti jau paskutinėmis lapkričio dienomis.

Taip pat knygynuose vis dar galima įsigyti ir paskutinius pernai gegužę pasirodžiusios D. Dargio debiutinės knygos „Tikroji Daktarų istorija" ir jos papildytos versijos egzempliorius. Ši knyga buvo keturiais tiražais išleista ir sulaukė nemažo skaitytojų susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir tarp lietuvių gyvenančių Anglijoje bei Airijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų