REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italai dabar gyvena skurdžiau nei prieš įsivesdami eurą, pareiškė Italijos premjeras Silvio Berlusconi, penktadienį dalyvaudamas Kanuose vykusiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) lyderių susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau šeimai išsiversti mėnesiui užtekdavo dviejų milijonų lyrų, tačiau dabar išgyventi su tūkstančiu eurų – sudėtinga. Aš nekaltinu dėl to euro, aš kaltinu valiutos keitimų kursą“, - euobserver.com sakė Italijos premjeras.

REKLAMA

Šis S. Berlusconi komentaras labai taikliai atsispindėjo plačiai paplitusį pasaulinį nuogąstavimą, kad euro zona gali iširti.

Italija pati šiuo metu vis dar kovoja bandydama investuotojams įrodyti, kad yra pajėgi išsimokėti savo milžiniškas skolas.

Penktadienį pasibaigusio dar vieno G20 susitikimo metu buvo patvirtinta, kad Tarptautinis valiutos fondas (TVF) stebės Italijos ekonomines reformas, finansinės TVF paramos Italija atsisakė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes niekada iš TVF neprašėme finansinės pagalbos, norime tik patarimų ir jų patirties, kaip tvarkytis su tais įsipareigojimais, kuriuos davėme“, - per Kanuose vykusią spaudos konferenciją sakė Italijos finansų ministras Giulio Tremonti.

Europos Komisijos  prezidentas Herman Van Rompuy pridūrė, kad TVF stebėsena Italijai nėra diktatas.

„Mes nevarėme Italijos į kampą, anaiptol. Ji pati pasiprašė ją stebėti“, - sakė jis.

Savo ruožtu dėl šalies būklės spaustas atsistatydinti ir kaltintas Italijos premjeras S. Berlusconi atmetė visas šias kalbas, aiškindamas, kad dėl dabartinės Italijos padėties kaltas ne jis, o šalies elgesys praeityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų