REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijos vyriausybė ketina žengti istorinį žingsnį ir pareikšti ieškinį Europos Komisijai (EK), kad sustabdytų „pašalpų turizmą“, praneša „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Britanijos ministrai sužinojo, kad Europos Sąjunga (ES) su Ukraina ir Šiaurės Afrikos šalimis derasi dėl susitarimo, kuris leistų milijonams žmonių kreiptis dėl valstybinių pensijų ir socialinių išmokų Britanijoje.

REKLAMA

Per interviu su „The Daily Telegraph“ darbo ministras Krisas Greilingas (Chris Grayling) teigė, kad reikia imtis priemonių ir tam sutrukdyti. K. Greilingas teigė, kad palaiko konservatorių parlamento narių siūlymus surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES ir kad dabar būtina persvarstyti šalies santykius su Europa.

Rugsėjį EK pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš Britaniją, jei šalies ministrai nesušvelnins taisyklių, ribojančių užsieniečių galimybes kreiptis dėl socialinių išmokų. Komisija pranešė, kad Britanija per du mėnesius turi suderinti savo taisykles su žemesniais ES standartais. Jungtinė Karalystė atsisakys pakeisti taisykles ir yra pasiruošusi teismui.

Be to, atsirado „naujas kovos frontas“, nes Europa pradėjo tartis dėl abipusių socialinės paramos susitarimų su šalimis, kurios nėra ES valstybės narės. Jungtinė Karalystė ypač nerimauja dėl susitarimų su neturtingomis šalimis, nes tai gali paskatinti „pašalpų turizmą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų