REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Diskusijos Izraelyje apie potencialią ataką prieš Irano branduolinius objektus sukėlė griežtą reakciją Teherane. Šalies užsienio reikalų ministras pareiškė, kad Iranas „visada pasiruošęs karui“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes jau aštuonerius metus girdime Izraelio grasinimus“, - teigia ministras. „Tačiau puolimo atveju Izraelio laukia „apokaliptinio“ masto pasekmės. Izraeliui žinoma Irano karinė galia, Irano raketų gamyba yra geriausia regione ir viena iš geriausių visame pasaulyje.“

REKLAMA

Pačiame Izraelyje yra diskutuojama apie karinių veiksmų prieš Iraną pliusus ir minusus. Meiras Daganas, Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ direktorius, buvo sukritikuotas, kai pavadino ketinimus bombarduoti Iraną „idiotiškais“. Finansų ministras apkaltino Daganą neatsakingais komentarais apie valstybinę paslaptį.

Izraelio gyventojų nuomonė šiuo klausimu nėra vienalytė. 41 procentas yra už, tačiau tuo pat metu 39 procentai yra prieš, praneša Politlist.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgalaikis konfliktas tarp Izraelio ir Irano pastaruoju metu aštrėja. Trečiadienį, lapkričio 2 dieną, Izraelis pranešė apie sėkmingą naujųjų raketų variklių testavimą. Kalba eina apie tarpkontinentines raketas, kurios nesunkiai gali pasiekti Irano teritoriją. Tuo pat metu BBC pranešė apie Izraelio tolimojo atstumo operacijų vykdymo mokymus. Tel Avive buvo vykdomi ir raketų pavojaus ir užpuolimo iš oro situacijų mokymai.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, šalies vyriausybė dar nenusprendė dėl atako prieš Iraną.

Izraelis kaltina Iraną branduolinių ginklo gamyba. Iranas šiuos kaltinimus neigia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų