REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak žurnalo Forbes, būtent šie 5o žmonių kontroliuoja svarbiausių pasaulio procesų eigą. Būtent jie turi didžiausią įtaką mūsų planetoje. Politikai, verslininkai, milijardieriai: įtakingiausi pasaulio žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (I dalis, 50–41)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (II dalis, 40–31)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (IV dalis, 20-11)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (V dalis, TOP 10)

30. Larry Page

Larry Page ir Sergey Brin (nuotr. Balsas.lt)Larry Page ir Sergey Brin (nuotr. Balsas.lt)

Per daug apie Larry Page'ą kalbėti neverta. Užtenka paminėti, kad šis žmogus yra vienas iš dviejų Google įkūrėjų. Jo turtas vertinamas beveik 17 milijardų JAV dolerių. Vienas iš turtingiausių JAV žmonių buvo ne kartą įvertintas už savo inovatyvumą kompiuterių ir interneto srityse.

REKLAMA

30. Sergey'us Brinas

30 vietą karrtu su Larry Page'u dalinasi ir kitas Google bendraautorius Sergey'us Brinas. Šio rusų kilmės verslininko turtas atitinkamai taip pat vertinamas 17 milijardų JAV dolerių. Abu Google įkūrėjai yra vos 38 metų amžiaus. Tai reiškia, kad jie yra vieni iš jauniausių šio įtakingiausių žmonių sąrąšo narių.

29. Zhou Yongkangas

Zhou Yongkangas (nuotr. Wikipedia)Zhou Yongkangas (nuotr. Wikipedia)

Vienas įtakingiausių ir aukščiausių Kinijos valdančiosios partijos narių Zhou Yongkangas. Yongkangas yra vienas iš tų, kurie ateityje gali tapti Kinijos vadovais.

REKLAMA
REKLAMA

28. Jeffrey Immeltas

J. Immelt (nuotr. Wikipedia)J. Immelt (nuotr. Wikipedia)

Jeffrey Immeltas yra General Electrics vadovas. Kompanijai vadovauja jau daugiau nei dešimtmetį. Immeltas yra įsivėlęs į skandalus. Jis buvo apkaltintas dėl General Electrics sutarčių su Iranu.

27. Michaelas Duke'as

M. Duke (nuotr. Wikipedia)M. Duke (nuotr. Wikipedia)

27 sąrašo vietą užėmė Wal-Mart prekybos tinklo generalinis direktorius Michaelas Duke'as. 61 metų amžiaus Duke'as kompanijai vadovauja nuo 2009 metų.

26. Ali Hoseini-Khamenei

ajatola Ali Khamenei (Reuters/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)ajatola Ali Khamenei (Reuters/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Ali Hoseini-Khamenei yra aukščiausiasis Irano vadovas. Kertinė asmenybė šiuolaikino Irano istorijoje ir didžiulis autoritetas visame musulmonų pasaulyje. Khamenei buvo Irano prezidentu nuo 1981 iki 1989 metų, o vėliau tapo aukščiausiu šalies dvasiniu vadovu. Khamenei turi didelę įtaką dabartinio Irano prezidento Mahmoudo Ahmadinejado sėkmei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

25. Benjaminas Netanyahu

Benjaminas Netanyahu (AFP/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Benjaminas Netanyahu (AFP/Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Dabartinis Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu šių metų sąraše užėmė 25 vietą. Netanyahu yra pirmas ir vienintelis Izraelio premjeras, gimęs Izraelio teritorijoje po valstybės susikūrimo. Šiuo metu Netanyahu ir toliau vaidina labai svarbu vaidmenį Izraelio ir Palestinos konflikte.

24. Rupertas Murdochas

Rupertas Murdochas. SIPA/Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Rupertas Murdochas. SIPA/Scanpix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)

Skandalingojo žiniasklaidos magnato Ruperto Murdocho turtas vertinamas daugiau nei 7 milijardais JAV dolerių. Pastaruoju metu Murdochas įsivėlė į skandalų liūną, kai jo kompanijoms buvo apteikti kaltinimai dėl žvaigždžių ir kitų viešų asmenų pokalbių pasiklausimu. Pats Murdochas buvo apkaltintas kišininkavimu ir korupcija. Dėl šių skandalų Murdocho pozicijos įtakingiausių žmonių sąraše gerokai susilpnėjo, palyginus su ankstesniais metais.

REKLAMA

23. Carlosas Slimas Helu

 Carlos Slim (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt) Carlos Slim (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Carlosas Slimas šiuo metu yra turtingiausias pasaulio žmogus. Šis telekomunikacijų magnatas yra Telmes bei America Movil, kuri yra didžiausias Lotynų Amerikos mobilaus ryšio operatorius, kompanijų savininkas, o taip dar daugybės įvairių įmonių pagrindinis akcininkas.

22. Dilma Rousseff

Dabartinio prezidento įpėdinė Dilma Rousseff laikoma realiausia pretendente užimti Brazilijos prezidento postą (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt) (Scanpix nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Dabartinė Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff yra pirmoji moteris, savo šalyje užėmusi šias pareigas. Ši ekonomistė laikoma viena iš įtakingiausių pasaulio moterų.

REKLAMA

21. Silvio Berlusconis

S. Berlusconi (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)S. Berlusconi (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Kontroversiškasis Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis, besiruošiantis išleisti trčiąjį savo meilės baladžių albumą pastaruoju metu turi ir kur kas rimtesnių problemų. Besitęsiantis teismas dėl seksualinių skandalų, sudėtinga Italijos finansinė padėtis, opozicijos raginimai atsistatydinti.

Taip pat skaitykite:

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (I dalis, 50–41)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (II dalis, 40–31)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (IV dalis, 20-11)

50 įtakingiausių pasaulio žmonių (V dalis, TOP 10)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų