REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenkos nuomone, šalyje turi būti sukurta teritorinės gynybos kariuomenė, kurią sudarys 120 tūkstančių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tai pareiškė penktadienį per teritorinės gynybos pratybas, kurių metu įteikė generolų antpečius šalies sričių gubernatoriams ir Minsko merui.

REKLAMA

„Galima sakyti, kad mes dabar kuriame naują armiją. Tai bus 120 tūkstančių žmonių armija“, – pažymėjo Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka. Kreipdamasis į gubernatorius, jis pareiškė, jog jie tampa „generalgubernatoriais ne dėl gražumo ar prestižo, o todėl, kad visiškai keičiasi kadrų politika tų žmonių, kurie vadovaus teritorinės gynybos organams, atžvilgiu“.

Pasak prezidento, dabar gubernatoriai bus atsakingi ne tik už ekonominių problemų sprendimą, bet ir už karinės veiklos organizavimą. Jis pažymėjo, jog turi būti užtikrintas efektyvus teritorinės kariuomenės bendradarbiavimas su pagrindine armija.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Lukašenkos, „šiandien kai kas dejuoja, kad dabar sunkus metas ir kad pratybos reikalauja daug biudžeto lėšų“.

„Tai ne jų reikalas, tai mano priimtas sprendimas. Kas nerengs pratybų dabar, tas vėliau skins neveiklumo vaisius“, – teigė Baltarusijos prezidentas. Jo manymu, „tam jokių pinigų nereikia šykštėti“.

A. Lukašenka paragino šaukti į tokias pratybas iš atsargos Baltarusijos verslo atstovus. „Juk jie turi daugiau ką prarasti negu kas nors kitas šalyje“, – sakė jis. „Mes, vyrai, turime ginti savo liaudį. Jei reikės mirti, vadinasi, mes mirsime pirmieji“, – pareiškė Baltarusijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų