REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sustreikavusi širdis visai neseniai vos nenuvarė į kapus vieno garsiausių Lietuvos sportininkų. Dėl tos pačios priežasties staiga nutrūko žinomo verslininko, visuomenės veikėjo gyvenimas. Jų diagnozė ta pati. Kasmet į Lietuvos ligonines patenka daugiau nei 7 tūkstančiai žmonių dėl ūmaus miokardo infarkto.

REKLAMA
REKLAMA

Širdį skauda, širdis plyšta ne tik iš meilės, ir ne tik perkeltine prasme, sako gydytojai. Deja, per gyvenimą beveik kiekvienas žmogus patiria vienokį ar kitokį širdies skausmą. Todėl labai svarbu atskirti ir žinoti, kada skausmas reiškia artėjančią bėdą ar yra rimtos ligos pranašas.

REKLAMA

Šio šeštadienio Lietuvos televizijos „Pulsas“ pasakos apie paprastus dalykus, kuriuos turi žinoti absoliučiai kiekvienas, net ir sveikas, žmogus. Kaip elgtis, kai pajuntame širdies skausmą, kaip  tiksliai atpažinti, ar tas skausmas bloga lemiantis, ir kaip padėti infarkto ištiktam žmogui, kai kiekviena minutė gyvybiškai svarbi?

Juokas gydo. Netikite? Tada jums skirtas šio šeštadienio „Pulso“ siužetas. Jame susitiksime su klounais – tik ne su tais raudonanosiais iš cirko, o su tais, kurie apsiginklavę pokštais, atjauta ir šypsena, praveria vaikų ligoninių duris. Vakarų šalių ligoninėse jau niekas nenustebs, jei į palatą užsukęs klounas įteiks balioną ar padovanos muilo burbulų lietų, Lietuvoje socialiniai klounai žengia tik pirmuosius žingsnius. „Mes vieninteliai ligoninėje ateiname pas vaiką, ne pas jo ligą“,  – skelbia  žaismingais kostiumais pasipuošę savanoriai, Lietuvoje pradedantys klounų terapijos arba – socialinės klounados – kelią.

Apie padedančius bent trumpam pamiršti ligą pokštus, apie transformaciją, užsidėjus raudoną klouno nosį, ir didžiausią atlygį – nuoširdžią vaiko šypseną – „Pulse“ šeštadienį 10.30 val. per Lietuvos televiziją. Vedėja Ieva Kašauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų