REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconis, Europos lyderių spaudžiamas pradėti skubias ekonomikos reformas, penktadienį grįžo į Italiją, kur vėl buvo paragintas atsistatydinti ir susidūrė su jo paties centro dešiniųjų partijos pasipriešinimu.

REKLAMA
REKLAMA

S. Berlusconis dalyvavo Didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikime Kanuose, kur Europos lyderiai ragino jį imtis skubių veiksmų, siekiant užbaigti politinį nestabilumą ir užkirsti kelią ekonominėms rinkoms kritikuoti Italijos subsidijas.

REKLAMA

Europos Sąjungos (ES) lyderiai yra pasipiktinę dėl S. Berlusconio vyriausybės netinkamo atsako į krizę, kuri kelia grėsmę visai euro zonai, jeigu Italija nesutvirtins savo finansų ir neatgaus pasitikėjimo savo rinka.

Abejonės dėl Graikijos ateities euro zonoje jau sukrėtė rinkas. Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį ragino skubiai pradėti reformas Italijoje, o Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy teigė, kad svarbiausia yra užtikrinti, jog yra imtasi priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

75–erių premjeras S. Berlusconis vėl yra raginamas atsistatydinti. Viena iš parlamentarų Isabella Bertolini prakalbo ir apie galimą pasipriešinimą S. Berlusconiui per parlamento balsavimą kitą antradienį dėl 2010–ųjų biudžeto.

Taip pat skaitykite:

S. Berlusconis nerimauja dėl savo meilės baladžių albumo išleidimo (video)

J. M. Barroso prižiūrės, kad S. Berlusconis laikytųsi savo pažadų

S. Berlusconi dovana lietuvei R. Kulytei – 220 tūkst. eurų

Italijos premjeras S. Berlusconi savo šalį pavadino suš...ta. Pats jis išvažiuosiąs na...i

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų