REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieną interpeliaciją jau išgyvenęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas vėl susilaukia priekaištų tiek iš opozicijos, tiek iš valdančiosios koalicijos partnerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nori atsakymų

Seimo opozicinės frakcijos kreipėsi į valdančiuosius keldamos klausimą dėl energetikos ministro Arvydo Sekmoko. Anot opozicijos lyderio, frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūno Valentino Mazuronio, norima sužinoti, ar valdančiųjų frakcijos narius tenkina šio ministro vadovaujamos Energetikos ministerijos veiklos efektyvumas bei padėtis šiame sektoriuje.

REKLAMA

A. Sekmokui primenami pažadai netesėti suderėti 15 procentų mažesnės dujų kainos su Rusijos koncernu „Gazprom“, kaip buvo žadėta, šildymo kainos vis dar kyla, vėluoja ir stringa Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesai, energetikos sritis apskritai labai šlubuoja.Parlamentarus taip pat papiktino viešas ministro pripažinimas, kad eksperimentai nepavyko ir valdžia šilumos kainas sumažinti neva yra bejėgė.

„Mes norime žinoti, ar ir valdantieji, taip pat kaip ir mes, yra nusiteikę imtis realių reformų ir taip ginti Lietuvos piliečių interesus, ar jie vis dėlto pasirenka ginti savo neefektyviai dirbančio ministro kėdę“, – teigė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

J. Razma: opozicija nori dėmesio

Valdančiosios Tėvynės Sąjungois – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma teigia, kad opozicija nori dėmesio ir prieš rinkimus tiesiog ieško aktyvią veiklą imituojančių formų.

Atsakydamas į priekaištus J. Razma teigė, kad tai sudėtingas sektorius, kuriame vykdoma daug svarbių projektų, tačiau interpeliacijos esą nepadės išspręsti problemų. Ministro pažadą dėl 15 pigesnių procentų dujų J. Razma įvertino kaip ne patį sėkmingiausią, bet siūlė to nesureikšminti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie priekaištus dėl Ignalinos uždarymo darbų, J. Razma įgėlė Lietuvos scocialdemokratų partijos lyderiui. „Manau, kad Algirdas Butkevičius turėtų pirmas muštis į krūtinę dėl to, kad socialdemokratų vyriausybė pasirašė tokią vergišką sutartį su rangovu“, - sakė jis „Balsas.lt savaitei“.

A. Butkevičius: konservatoriai drumsčia vandenį

Didžiausios opozicinės socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius, komentuodamas J. Razmos teiginius atkirto, kad pastarojo trumpa atmintis. „Įsipareigojimą Europos Sąjungai uždaryti Ignalinos atominę elektrinę, sudarant stojimo sutartį, pasirašė vyriausiasis derybininkas Petras Auštrevičius. Ūkio ministerijai, kuri sudarinėjo sutartis dėl uždarymo procesų, vadovavo ne socialdemokratas, bet Valstiečių atstovas Vytas Navickas. Aš pats nebuvau net partijos pirmininkas. Tokie atsikalbinėjimai yra tik konservatoriams įprastas būdas drumsti vandenį visuomenėje ir savo nesugebėjimą dirbti ar neveiklumą maskuoti kaltinant kitus“, - pareiškė socdemų lyderis.

REKLAMA

Butkevičius teigė, kad interpeliacija A. Sekmokui bus pateikta, jei opozicija įsitikins turinti pakankamai balsų. Politologai įspėja, kad interpeliacijos opozicijai geriau visai nerengti, jei ji nesitiki sėkmės. Jei mėginimas nuversti ministrą vėl būtų nesėkmingas, tai galėtų pakenkti opozicijos įvaizdžiui, artėjant rinkimams. A. Sekmoko veikla nepatenkinti ne tik opozicijos atstovai.

Niršta ne tik opozicija

Ministro atsakomybės už duotus pažadus reikalauti žada ir Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys, priklausantis valdančiajai Liberalų ir Centro Sąjungos frakcijai. „Kai ministras ir prezidentūra darė spaudimą kuo skubiau įgyvendinti Europos Sąjungos III energetinį paketą ir atitinkamai koreguoti Gamtinkių dujų ūkio įstatymą, jis aiškiai ir ne kartą tvirtino, kad tai padės išsiderėti 15 procentų pigesnes dujas. Mes ne kartą jam akcentavome, kad nepamiršime šio įsipareigojimo. Tad dabar nėra ko sakyti, kad tai tik „nereiškmingas, nesėkmingas pasisakymas“. Jis buvo naudojamas, kaip spaudimo komitetui ri visam Seimui priemonė“, - priminė D. Budrys.

REKLAMA

Pasak D. Budrio, matant ministro veiklos rezultatus yra netgi sunku atsikirsti opozicijai, keliančiai klausimą – ar nereikėtų panaikinti pačios ministerijos, kaip nepasiteisinusios.

****

Arvydas Sekmokas 2011 metų kovą, įveikęs opozicijos inicijuotą interpeliaciją, išsilaikė energetikos ministro poste. Dėl Seimo sudarytos redakcinės komisijos pateiktą nutarimo projekto, kuriame buvo siūloma pritarti ministro atsakymams, tuomet balsavo 128 Seimo nariai, už buvo 66, prieš 53, susilaikė 9 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų