REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai Andrius Mazuronis ir Remigijus Žemaitaitis nutarė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši pateiktų informaciją apie tyrimą dėl Valdovų rūmams skirtų lėšų panaudojimo teisėtumo bei viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Šie Audito bei Teisės ir teisėtvarkos komitetų nariai siekia sužinoti, ar Generalinė prokuratūra, remdamasi tyrimų rezultatais, neketina kreiptis į teismą, kad būtų taikytos laikinos apsaugos priemonės planuojamiems tolimesniems Valdovų rūmų statybos darbams.

REKLAMA

Pasak „tvarkiečių“, taip jie reagavo į Audito komiteto pirmininkės Loretos Graužinienės išsakytas išvadas dėl neva sėkmingai ir be priekaištų toliau vykdomos Valdovų rūmų statybos. Toks visiškai naujas Audito komiteto pirmininkės pareiškimas, anot parlamentarų, ne tik papiktino, bet ir parodė, kad iki tol kartu kovoję, itin Valdovų rūmais domėjęsi ir kritikavę „darbiečiai“ staiga pakeitė savo poziciją ir ėmėsi palaikyti konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar Audito komiteto išvažiuojamojo posėdžio į Valdovų rūmus metu jo pirmininkė teigė nebematanti šiame projekte nieko blogo, viskas vyksta sklandžiai, priekaištų Komitetas neturi, todėl galima toliau vykdyti statybas. Tokia pirmininkės Loretos Graužinienės pozicija mane kaip komiteto narį nustebino. Anksčiau mes visi vienodai šiuo klausimu domėjomės, patys radom nemažai pažeidimų, dėl kurių kreipėmės į atitinkamas institucijas. Buvusi Komiteto pozicija visiškai sutapo su mūsų frakcijos ir partijos nuomone, kad, aptikus tiek pažeidimų, šioms statyboms nebegalima daugiau skirti lėšų. Juo labiau, kad ir Viešųjų pirkimų tarnyba viešuosius pirkimus buvo nurodžiusi nutraukti. Tačiau dėl neaiškių priežasčių nuomonė buvo pakeista“, - teigė Audito komiteto narys A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai pasipiktinę, kad, Generalinei prokuratūrai dar nebaigus tyrimo dėl tinkamai ar netinkamai panaudotų lėšų bei galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų, neaišku, kaip toliau leidžiami statybos darbai. „Negana to, pats Premjeras ieško būdų, kaip padengti bendrovės “Panevėžio statybos trestas„ patirtus nuostolius“, - stebisi Seimo nariai. Jų nuomone, neturėtų būti leista ir toliau šiam projektui švaistyti milijonines valstybės lėšas.

„Mano požiūriu, iš neteisės teisė gimti negali. Jeigu mes pripažįstame, kad būta pažeidimų, tai užfiksavo ne viena institucija, tai kaip gali būti, kad darbai lyg niekur nieko vykdomi toliau. Kita vertus, jei jau planuojama statyti toliau, tai privaloma būtų skelbti bent jau naują viešą konkursą statybų įmonei parinkti. Dar juokingiau, kai ilgą laiką viešai teigę, jog Valdovų rūmų projektas yra itin nešvarus, Darbo partijos atstovai ėmė ir staiga pakeitė nuomonę, nuleido rankas ir akivaizdžiai perbėgo į konservatorių pusę. Kyla klausimas, kur šiuo atveju yra ir ką veikia Valstybės kontrolė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba?“ - pasipiktinimo neslėpė „tvarkietis“ parlamentaras R. Žemaitaitis.

Seimo nariai teigia, kad jie savo nuomonės šiuo klausimu tikrai nekeis ir toliau imsis visų įmanomų priemonių, kad korupcijos skandalais apipintas Valdovų rūmų projektas nebūtų pamirštas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų