REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Ford“ paskelbė elektrinės „Ford Focus“ versijos kainas Amerikos pirkėjams. Teigiama, kad Jungtinėse Valstijose elektrinis „Focus“ kainuos nuo 39 975 JAV dolerių. Tai beveik dvigubai daugiau nei kainuoja benzininis „Focus“ ir šiek tiek daugiau 36 tūkst. ir kelis šimtus dolerių kainuojantis „Nissan Leaf“. Elektrinis „Focus“ patenka į kainų nišą tarp „Leaf“ ir brangesnio „Chevrolet Volt“. Elektromobiliai – brangokas malonumas. Todėl JAV valdžia remią jų pirkėjus dotacijomis. Elektrinių „Ford Focus“ pirkėjams kainą tai sumažintų 7500 „žaliųjų“.

REKLAMA
REKLAMA

Elektrinis „Ford Focus“ vizualiai labai nežymiai skirsis nuo savo naujos kartos giminaičių, kurių ratus suka vidaus degimo varikliai. Šiek tiek skirsis priekinis bamperis, kitokios bus radiatoriaus grotelės. Automobilį atpažinti bus galima ir pagal „kuro bako“ dangtelį, kuris šiame modelyje montuojamas ant priekinio sparno.

REKLAMA

„Ford“ teigia, kad elektromobilio dinaminės charakteristikos bus panašios į standartinių benzininių versijų, o maksimalus greitis sieks 136 km/h. Elektrinio „Ford Focus“ pirkėjai kartu su automobiliu gaus ir 120V namų ūkiui skirtą pakrovimo stotelę. Tiesa, norintys galės įsigyti ir brangesnę 240V namų „degalinę“, kuri leistų ličio-jonų elektros baterijas įkrauti per 3-4 valandas.

Elektrinis „Ford Focus“ pasižymės turtinga standartine įranga. Čia bus ir multimedijos sistema „SYNC“, ir su navigacine sistema bendradarbiaujanti „MyFord Touch" sistema, kuri stebės elektros įkrovimo stotelių išdėstymą ir padės planuoti maršrutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų